Sate Sapi
geurige sate van rundvlees
Bahan-bahan;
ingrediënten:
700 gr rundvlees
1 salam blad
2 eetl olie
30 satestokjes
Haluskan:
boemboe:
4 kemiri noten
5 cm laos
3 cm jahe
3 rode rawits
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 theel peper
1 theel ketumbar
3 eetl palmsuiker
1 theel zout
Taburan:
garnering:
sambal kacang
Cara membuat:
bereiding:
Week de satestokjes voor een paar uur in water. Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 4 minuten en laat het daarna afkoelen. Meng het vlees door de boemboe en laat dit tenminste 12 uur intrekken. Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het vervolgens boven een houtskool vuurtje in 5 minuten bruin en gaar. Serveer de sambal kacang bij de sate.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Jing Jiang Rou Si - 京酱肉丝 - reepjes varkensvlees in zoete bonensaus
- Asinan okan
- Tumis Bayam Dan Oyong - kruidige spinazie met komkommer
- Masak habang samarinda - gestoofd rundvlees
- Nasi Goreng Bahari 1 - Balinese Rode Nasi
- Mie Babah - Bami met vlees en paddenstoelen ragout
- Tape Ketan
- Onde-onde
- Gulai Hijau Itik - eend in groene curry
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...