zoeken
Recente reacties

3 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Gulai kambing - stoofpotje van geitenvlees
- Pa Chorn Sam Rort - Gebakken vis met een pittige saus
- Perkedel Daging Kentang - Aardappelkoekjes met rundvlees
- Sambal goreng Ati
- Winko Babat
- Sambal Goreng Tahu Tempeh
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- Sayur tahu
- Kerrie Ayam Jawa - kip kerrie
- Toyo't Kalamansi - limoen soja chili dip
Sate Sapi - geurige sate van rundvlees


Sate Sapi
geurige sate van rundvlees
Bahan-bahan;
ingrediënten:
700 gr rundvlees
1 salam blad
2 eetl olie
30 satestokjes
Haluskan:
boemboe:
4 kemiri noten
5 cm laos
3 cm jahe
3 rode rawits
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 theel peper
1 theel ketumbar
3 eetl palmsuiker
1 theel zout
Taburan:
garnering:
sambal kacang
Cara membuat:
bereiding:
Week de satestokjes voor een paar uur in water. Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 4 minuten en laat het daarna afkoelen. Meng het vlees door de boemboe en laat dit tenminste 12 uur intrekken. Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het vervolgens boven een houtskool vuurtje in 5 minuten bruin en gaar. Serveer de sambal kacang bij de sate.
geurige sate van rundvlees
Bahan-bahan;
ingrediënten:
700 gr rundvlees
1 salam blad
2 eetl olie
30 satestokjes
Haluskan:
boemboe:
4 kemiri noten
5 cm laos
3 cm jahe
3 rode rawits
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 theel peper
1 theel ketumbar
3 eetl palmsuiker
1 theel zout
Taburan:
garnering:
sambal kacang
Cara membuat:
bereiding:
Week de satestokjes voor een paar uur in water. Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 4 minuten en laat het daarna afkoelen. Meng het vlees door de boemboe en laat dit tenminste 12 uur intrekken. Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het vervolgens boven een houtskool vuurtje in 5 minuten bruin en gaar. Serveer de sambal kacang bij de sate.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.