Tumis Daging Bumbu Padang
gestoofd rundvlees in een dikke saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (ossenhaas/rosbief)
2 asam kandis
2 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl rijstmeel (opgelost in water)
800 ml water
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
1 rode lombok, ontpit
1/2 theel ketumbar
1/4 theel peper
2 cm kunyit, geroosterd
1 cm lengkuas/laos
1 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met het vlees, de asam kandis, het kunyit blad en de serai en breng aan de kook. Voeg dan de bumbu toe en meng goed. Kook het zachtjes verder totdat het vlees gaar is geworden en de saus indikt.
Schep het vlees uit de pan en snijd het in stukken. Zeef de saus en breng opnieuw aan de kook. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de rijstmeel toe en kook al roerend totdat de saus is ingedikt. Meng dan het vlees erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur bayem jagung - spinaziesoep met jonge maïs
- Tumis Terung Telur - roerbak van aubergine en eitjes
- Terong Balado Cabai Hijau - gebakken aubergine met groene peper
- Tumi-Tumi Goreng
- Tumis Kangkung Tauco - gebakken kangkung met tauco
- Gule Nangka - Gestoofde nangka
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Kangkung Tumis Sambal Petai - pittige roerbak van kangkung met peteh
- Pangsit Goreng - gebakken en gevulde wonton
- Tumis Tempe Cabai Gendot - gesauteerde tempe met chilipeper
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...