logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tumis Daging Bumbu Padang
gestoofd rundvlees in een dikke saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (ossenhaas/rosbief)
2 asam kandis
2 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl rijstmeel (opgelost in water)
800 ml water

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
1 rode lombok, ontpit
1/2 theel ketumbar
1/4 theel peper
2 cm kunyit, geroosterd
1 cm lengkuas/laos
1 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met het vlees, de asam kandis, het kunyit blad en de serai en breng aan de kook. Voeg dan de bumbu toe en meng goed. Kook het zachtjes verder totdat het vlees gaar is geworden en de saus indikt.
Schep het vlees uit de pan en snijd het in stukken. Zeef de saus en breng opnieuw aan de kook. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de rijstmeel toe en kook al roerend totdat de saus is ingedikt. Meng dan het vlees erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 89 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176094