zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Cah Tauge - roerbak van pittige tauge
- Sayur kim-loh - paddestoelensoep
- Gang Massaman Mu - gele varkenscurry
- Ikan Cuka 3
- Sambal Kol
- Pho-Pbia - Thaise loempia's
- Nasi Lengko - gebakken rijst met tahu en tempe in pindasaus uit Ciribon
- Buntut Asam Padeh - ossenstaart in een frisse pittige saus
- Tinaransay - menadonees varkenvlees met gember
- Daging Bumbu Rujak - pittig gekruid rundvlees
Hung Shiu Doong Gwoo - in sojasaus gestoofde champignons


Hung Shiu Doong Gwoo
in sojasaus gestoofde champignons
Ingrediënten:
125 gr gedroogde shiitake paddenstoelen
1000 ml water
2 eetl donkere sojasaus
2 eetl palmsuiker
1 eetl sesamolie
4 eetl olie
Bereiding:
Week de paddenstoelen in het water voor 30 minuten. Laat de paddenstoelen daarna uitlekken. Bewaar 375 ml van het vocht en meng dit met de sojasaus, de palmsuiker en de sesamolie.
Verhit in een pan de olie en bak de paddenstoelen in 3 minuten bruin. Dan de saus toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens op laag vuur en afgelsoten nog 30 minuten laten sudderen totdat het vocht is geabsorbeerd. Serveer.
in sojasaus gestoofde champignons
Ingrediënten:
125 gr gedroogde shiitake paddenstoelen
1000 ml water
2 eetl donkere sojasaus
2 eetl palmsuiker
1 eetl sesamolie
4 eetl olie
Bereiding:
Week de paddenstoelen in het water voor 30 minuten. Laat de paddenstoelen daarna uitlekken. Bewaar 375 ml van het vocht en meng dit met de sojasaus, de palmsuiker en de sesamolie.
Verhit in een pan de olie en bak de paddenstoelen in 3 minuten bruin. Dan de saus toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens op laag vuur en afgelsoten nog 30 minuten laten sudderen totdat het vocht is geabsorbeerd. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.