Hung Shiu Doong Gwoo
in sojasaus gestoofde champignons
Ingrediënten:
125 gr gedroogde shiitake paddenstoelen
1000 ml water
2 eetl donkere sojasaus
2 eetl palmsuiker
1 eetl sesamolie
4 eetl olie
Bereiding:
Week de paddenstoelen in het water voor 30 minuten. Laat de paddenstoelen daarna uitlekken. Bewaar 375 ml van het vocht en meng dit met de sojasaus, de palmsuiker en de sesamolie.
Verhit in een pan de olie en bak de paddenstoelen in 3 minuten bruin. Dan de saus toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens op laag vuur en afgelsoten nog 30 minuten laten sudderen totdat het vocht is geabsorbeerd. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Nasu Palekko - zeer pittig gebakken kip
- Perkedel Kentang - Aardappel-rundvleeskoekjes
- Godog Batinta - met suiker gecoate bananenballetjes
- Base Manis 1 - zoete boemboe 1
- Sambal goreng betawi asem manis - rundvlees in zoet zure saus
- Ayam Percik - geroosterde pittige kip
- Solok Lada - gevulde pepers in gekruide kokosmelk
- Sambal Tempe - Sambal met tempe
- Abon ayam suwir - droog gebakken gekruide kip
- Basoh - vleesballetjes met saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...