Recente Reacties

Semar Mendem
rijst/kip rolletjes in omelet
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr kleefrijst
310 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout
olie
2 jeruk purut blaadjes
7 eieren
3 eetl. water

Bahan-bahan vulling:
Ingrediënten:
200 g kipfillets
4 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
1/2 theel, djinten
1 theel, witte peper
2 theel, suiker

Cara membuat:
bereiding:
Week de rijst eerst langdurig en stoom het dan voor 15 minuten. Doe de rijst in een pan en voeg daar 200 ml kokosmelk aan toe met wat zout naar smaak en laat de rijst zachtjes koken totdat de kokosmelk is opgenomen. Stoom dan de rijst verder gaar.

Kook de kip in wat water gaar en snijd/trek het vlees dan in sliertjes. De knoflook en de sjalotten fijnsnijden. Rooster de ketumbar en de jinten 2 minuten en wrijf of maal dit fijn tot een boemboe (pasta) samen met de peper, de suiker, de sjalotten en de knoflook. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de jeruk purut en te kip toe en bak dit nog 4 minuten. Dan de rest van de kokosmelk toevoegen en laat dit zachtjes stoven totdaht het vocht is verdampt. Verwijder de blaadjes.

Klop de eieren met het water en wat zout en vank hiervan 20 dunne omeletjes. Maak van de rijst 20 balletjes en vul deze met het kipmengsel. Verpak de rijst/kip balletjes in de omeletjes

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42593046