pittig gestoofde kip in een frisse saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 belimbing wuluh of 4 asam kandis
1 theel palmsuiker
2 cm lengkuas/laos
3 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
500 ml water
5 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode lomboks
6 kemiri noten, geroosterd
2 cm jahe
3 cm kunyit
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het water, de serai, het kunyit blad, de jeruk purut, de laos, de palmsuiker en de asam kandis toe en kook totdat de saus indikt.
Voeg dan de kip toe en kook totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt.