Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Asam Padeh Ayam - pittig gestoofde kip in een frisse saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Asam Padeh Ayam
pittig gestoofde kip in een frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 belimbing wuluh of 4 asam kandis
1 theel palmsuiker
2 cm lengkuas/laos
3 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
500 ml water
5 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode lomboks
6 kemiri noten, geroosterd
2 cm jahe
3 cm kunyit
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het water, de serai, het kunyit blad, de jeruk purut, de laos, de palmsuiker en de asam kandis toe en kook totdat de saus indikt.
Voeg dan de kip toe en kook totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091530