logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ikan Kembung Rica-Rica
makreel in zoetzure saus

Bahan-bahan:

ingrediënten:
3 makrelen
2 tomaten
3 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
1 theel palmsuiker (gule jawa)
2 eetl rijstazijn
1/2 theel zout
6 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 cm laos
4 cm gember (jahe/djahe)

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vissen gaar. Schep deze uit de wok/wadjan en laat ze uitlekken. Voeg de boemboe toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de salam, de jeruk purut, de tomaten, de palmsuiker, het zout en de rijstazijn toevoegen en het geheel zachtjes 5 minuten laten sudderen. Giet de saus over de vis en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 60 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176069