Ikan Kembung Rica-Rica
makreel in zoetzure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 makrelen
2 tomaten
3 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
1 theel palmsuiker (gule jawa)
2 eetl rijstazijn
1/2 theel zout
6 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 cm laos
4 cm gember (jahe/djahe)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vissen gaar. Schep deze uit de wok/wadjan en laat ze uitlekken. Voeg de boemboe toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de salam, de jeruk purut, de tomaten, de palmsuiker, het zout en de rijstazijn toevoegen en het geheel zachtjes 5 minuten laten sudderen. Giet de saus over de vis en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Cah Taoge - rundvlees met tauge
- Telor asin - zoute eieren
- Kering Udang Pedas - pittige gebakken garnaaltjes
- Lawar Ayam - gekruide kip met kokos
- Ikan Nila Goreng Lengkuas - gebakken vis met laos
- Pindasaus - saté saus
- Tumi-Tumi Goreng
- Kangkung Mepelecing - Gekookte moerasspinazie met sambal
- Sambal Goreng Pundang - pittig gebakken vis uit Kalimantan
- Sayur tumis pollong
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...