Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ikan Kembung Rica-Rica - makreel in zoetzure saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ikan Kembung Rica-Rica
makreel in zoetzure saus

Bahan-bahan:

ingrediënten:
3 makrelen
2 tomaten
3 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
1 theel palmsuiker (gule jawa)
2 eetl rijstazijn
1/2 theel zout
6 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 cm laos
4 cm gember (jahe/djahe)

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vissen gaar. Schep deze uit de wok/wadjan en laat ze uitlekken. Voeg de boemboe toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de salam, de jeruk purut, de tomaten, de palmsuiker, het zout en de rijstazijn toevoegen en het geheel zachtjes 5 minuten laten sudderen. Giet de saus over de vis en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 164 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925660