Ayam Tumis Tomat Hijau
kip in een kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel zout
1 limoen, sap
1/2 ui
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 groente tomanten
1 eetl kecap manis
2 theel worchestersaus
1/2 theel zout
1/4 theel palmsuiker
150 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken. Snijd de knoflook en de ui in dunne plakjes. Snijd de tomaten in stukjes.
Wrijf de kip in met het zout en het limoensap en laat dit 20 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht. Voeg dan de kip toe en meng goed.
Vervolgens de kecap, de worchestersaus, het water en de palmsuiker toevoegen en meng goed. voeg dan het water toe en kook het zachtjes verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Bawang Kuah Gurih - geurige kip met ui
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
- Gulai Singkong - cassave in een pittige kokosbouillon
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Bistik Tahu - tahuplakken met ui en ketjap
- Halabos na Hipon - knoflookboter garnalen
- Ayam Ingkung
- Kalimbu - gestoomde cassave-banaan met kokos cookies
- Hati Ampela Mercon - pittige gebakken kippenlevertjes
- Tumis Buncis Daging Cincang - roerbak van haricot verts met gehakt
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...