zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Gulai Ayam Surakarta - in kokosmelk gestoofde gekruide kip
- Sup Ikan Gurami - gekruide vissoep
- hete soep met ei
- Sayur Bening Labu Air - gestoofde kalabas met spinazie
- Bahoesa Tjina - gehaktballetjes met groenten
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Sateh babi 5 - Saté van varkensvlees
- Kerrie Benggala Ayam
- Be Siap Gerangasem Base Bali - Gekookte gemarineerde kip
- Semur Bebek - smoor / stoofpotje van eend
Ayam bakar taliwang - gegrilde pittige kip uit Nusa Tenggara


Ayam bakar taliwang
gegrilde pittige kip uit Nusa Tenggara
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel citroensap
1 theel zout
750 ml santen cair
3 theel zout
2 eetl palmsuiker
5 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
10 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
6 rode rawits
5 kemiri noten
1 theel trassi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip doormidden en plet deze. Marineer de kip met het citroensap en de theel zout. Rooster de kip vervolgens halfgaar op een houtskoolvuurtje. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg de santen, het zout en de palmsuiker toe en breng dit aan de kook. Voeg dan de kip toe en kook deze totdat de saus is ingetrokken. Rooster de kip vervolgens goudbruin op een houtskoolvuurtje en besprenkel deze regelmatig met de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.