Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam bakar taliwang - gegrilde pittige kip uit Nusa Tenggara

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam bakar taliwang
gegrilde pittige kip uit Nusa Tenggara

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel citroensap
1 theel zout
750 ml santen cair
3 theel zout
2 eetl palmsuiker
5 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
10 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
6 rode rawits
5 kemiri noten
1 theel trassi bakar
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip doormidden en plet deze. Marineer de kip met het citroensap en de theel zout. Rooster de kip vervolgens halfgaar op een houtskoolvuurtje. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg de santen, het zout en de palmsuiker toe en breng dit aan de kook. Voeg dan de kip toe en kook deze totdat de saus is ingetrokken. Rooster de kip vervolgens goudbruin op een houtskoolvuurtje en besprenkel deze regelmatig met de saus.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 117 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42433154