banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 14 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Ayam Merica - kip in kruidige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Merica
kip in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1500 ml water
zout naar smaak
olie
8 sjalotten
1 eetl. kecap manis
25 gedroogde groene lomboks
1 tomaat

Haluskan:
boemboe:
1 nootmuskaat
1 kaneelstokje
1 eetl. witte peper
10 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en kook deze 25 minuten in het water met het zout. Laat de kip daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Smijd de sjalotten in dunne plakjes en halveer de lomboks. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak de kip goudbruin. Schep de kip daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Giet de olie op 3 eetl uit de wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten. Dan de boemboe toevoegen en dit nog 2 minuten meebakken. Vervolgens de ketjap en de bouillon toevoegen en als dit kookt de in partjes gesneden tomaat, het zout en de lomboks. Dan de kip weer toevoegen en het geheel nog 4 minuten laten sudderen totdat de saus wat is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 133 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40091556