logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Merica
kip in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1500 ml water
zout naar smaak
olie
8 sjalotten
1 eetl. kecap manis
25 gedroogde groene lomboks
1 tomaat

Haluskan:
boemboe:
1 nootmuskaat
1 kaneelstokje
1 eetl. witte peper
10 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en kook deze 25 minuten in het water met het zout. Laat de kip daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Smijd de sjalotten in dunne plakjes en halveer de lomboks. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak de kip goudbruin. Schep de kip daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Giet de olie op 3 eetl uit de wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten. Dan de boemboe toevoegen en dit nog 2 minuten meebakken. Vervolgens de ketjap en de bouillon toevoegen en als dit kookt de in partjes gesneden tomaat, het zout en de lomboks. Dan de kip weer toevoegen en het geheel nog 4 minuten laten sudderen totdat de saus wat is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 58 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151411