1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 24 days ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 1 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 3 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Merica
kip in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1500 ml water
zout naar smaak
olie
8 sjalotten
1 eetl. kecap manis
25 gedroogde groene lomboks
1 tomaat

Haluskan:
boemboe:
1 nootmuskaat
1 kaneelstokje
1 eetl. witte peper
10 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en kook deze 25 minuten in het water met het zout. Laat de kip daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Smijd de sjalotten in dunne plakjes en halveer de lomboks. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak de kip goudbruin. Schep de kip daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Giet de olie op 3 eetl uit de wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten. Dan de boemboe toevoegen en dit nog 2 minuten meebakken. Vervolgens de ketjap en de bouillon toevoegen en als dit kookt de in partjes gesneden tomaat, het zout en de lomboks. Dan de kip weer toevoegen en het geheel nog 4 minuten laten sudderen totdat de saus wat is ingedikt.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35971891