1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 5 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Merica
kip in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1500 ml water
zout naar smaak
olie
8 sjalotten
1 eetl. kecap manis
25 gedroogde groene lomboks
1 tomaat

Haluskan:
boemboe:
1 nootmuskaat
1 kaneelstokje
1 eetl. witte peper
10 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en kook deze 25 minuten in het water met het zout. Laat de kip daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Smijd de sjalotten in dunne plakjes en halveer de lomboks. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak de kip goudbruin. Schep de kip daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Giet de olie op 3 eetl uit de wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten. Dan de boemboe toevoegen en dit nog 2 minuten meebakken. Vervolgens de ketjap en de bouillon toevoegen en als dit kookt de in partjes gesneden tomaat, het zout en de lomboks. Dan de kip weer toevoegen en het geheel nog 4 minuten laten sudderen totdat de saus wat is ingedikt.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35761030