zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal jeruk nipis
- Bumbu Dendeng - gekruid gebakken vlees
- Plamuk Pad Namprik Pao - Inktvis in chili olie
- Bakmi Godog Yogya - bami uit Yogyakarta
- Kare Udang Kering - gebakken kerrie garnalen
- Rendang Telur Itik - in kokosmelk gestoofde gekruide eieren
- Sambal Goreng Bledeg - een bliksemse kip met eieren
- Soto Tangkar-vleessoep
- Piendang Kunyit - rundvlees in saus
- Rendang - rendang van rundvlees
Ayam Mercon - zeer pittige kip (vuurwerk)


Ayam Mercon
zeer pittige kip (vuurwerk)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoensap
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels (witte deel)
2 cm laos
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
250 ml kippenbouillon (zie recept)
olie
Haluskan:
bumbu:
9 rode lomboks
11 rode rawits
1 theel ebi
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 20 stukjes. Marineer de kip met het limoensap, het zout en de peper voor 15 minuten. Verhit in een pan de olie en bak de kip bruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu met de salam, de jeruk purut, de sereh en de laos voor 4 minuten. Voeg de kip toe en meng. Dan de palmsuiker en de bouillon toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.