Sate Serepeh
sate van gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
5 kippenlever/spiermaag, gekookt
1/2 theel zout
1/2 theel limoen, sap
2 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
350 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
1 eetl olie
15 sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
5 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf het vlees in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Rijg het vlees daarna aan de stokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook.
Schep de saus over de sate. Rooster de sate daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar en besprenkel het regelmatige met de saus.
Serveer de sate met lontong en de overgebleven saus
Zoeken
Laatst gelezen
- Buncis Belacan - roerbak van sperziebonen met garnalen
- Buncis Begana - in kokosmelk gestoofde sperziebonen met garnalen
- Brongkos Labu Siam - gestoofde chayote in pittige romige saus
- Brokoli Tumis Cabe Kering - gebakken broccoli
- Brokoli Kuah Kental - gestoofde broccoli in kruidige saus
- Geotjeori 겉절이- kimchi salade met paksoy
- Acar Kuning - ingelegde groenten met een pinda chili saus
- Bobor Bayam Labu Kuning - gestoofde spinazie met pompoen
- Botok Jagung - gestoomde gekruide mais
- Bebotok Daging Anak Sapi - gevulde kool
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...