logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sate Serepeh
sate van gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
5 kippenlever/spiermaag, gekookt
1/2 theel zout
1/2 theel limoen, sap
2 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
350 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
1 eetl olie
15 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
5 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf het vlees in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Rijg het vlees daarna aan de stokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook.
Schep de saus over de sate. Rooster de sate daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar en besprenkel het regelmatige met de saus.
Serveer de sate met lontong en de overgebleven saus

Add comment

Submit

who is online

We have 48 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397818