Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
1 Comment
Bistik Jawa - Biefstuk met saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Bistik Jawa
Biefstuk met saus


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr biefstuk
2 sjalotjes
2 eetl boter

Haluksan:
Bumbu:
5 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
1 eetl kecap manis

Bahan-bahan saus:
Ingrediënten saus:
1/2 ui, grof gesneden
2 eetl boter
200 ml water
1 eetl azijn
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
1 theel maizena op gelost in 1 eetl water

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Snijd de sjalotjes fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit samen met de sjalotjes door het vlees en laat dit 1 uur intrekken. Verhit in een pan de boter en bak het vlees bruin en gaar en giet de saus erover en serveer.

Cara membuat saus:
Bereiding saus:
Verhit in een pan de boter en bak de ui glazig. Voeg dan het water, de azijn, de palmsuiker, het zout en de kecaps toe en laat dit zachtjes koken. Dan de opgeloste maizena toevoegen en zachtjes laten koken totdat de saus gebonden is.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 106 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42256918