banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Bola daging bumbu Bali - gehaktballetjes op Balinese wijze

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bola daging bumbu Bali
gehaktballetjes op Balinese wijze

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 rundergehakt
150 gr tempe
1 theel bloem
1/2 theel zout
3 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
2 rode lomboks
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
250 ml kokosmelk
1 eetl asemwater
2 eetl olie
water
 
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 cm kencur
1 cm laos
1/2 theel trassi
 
Cara membuat:
bereiding:
Stoom de tempe gaar en stamp deze daarna fijn. Meng het vlees, met het zout, de bloem en de tempe en vorm hiervan balletjes. Ontpit de twee lomboks en snijd deze in dunne plakjes
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de jeruk purut en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de balletjes toe en bak deze rondom bruin. Dan de palmsuiker, het zout en de kokosmelk toevoegen en kook dit zachtjes totdat de saus is ingedikt. Meng dan het asemwater erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 235 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38869995