Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Bola daging bumbu Bali - gehaktballetjes op Balinese wijze

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bola daging bumbu Bali
gehaktballetjes op Balinese wijze

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 rundergehakt
150 gr tempe
1 theel bloem
1/2 theel zout
3 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
2 rode lomboks
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
250 ml kokosmelk
1 eetl asemwater
2 eetl olie
water
 
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 cm kencur
1 cm laos
1/2 theel trassi
 
Cara membuat:
bereiding:
Stoom de tempe gaar en stamp deze daarna fijn. Meng het vlees, met het zout, de bloem en de tempe en vorm hiervan balletjes. Ontpit de twee lomboks en snijd deze in dunne plakjes
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de jeruk purut en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de balletjes toe en bak deze rondom bruin. Dan de palmsuiker, het zout en de kokosmelk toevoegen en kook dit zachtjes totdat de saus is ingedikt. Meng dan het asemwater erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 359 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41233391