zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Tumis Asam Manis - roerbak van gezoete kip
- Ikan Kuah - Vissoep
- Pengat bungkus - Geroosterde vis in bananenblad
- Tumis Bunga Durian - gebakken durianbloemen
- Smoor Jengkol
- Sambal Goreng Udang Asam - pikant gebakken garnalen
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Sambal terong - sambal van aubergine
- Ikan Nila Dan Udang Galah Bakar - Geroosterde vis en grote gamba’s
Bola daging bumbu Bali - gehaktballetjes op Balinese wijze


Bola daging bumbu Bali
gehaktballetjes op Balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 rundergehakt
150 gr tempe
1 theel bloem
1/2 theel zout
3 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
2 rode lomboks
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
250 ml kokosmelk
1 eetl asemwater
2 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 cm kencur
1 cm laos
1/2 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Stoom de tempe gaar en stamp deze daarna fijn. Meng het vlees, met het zout, de bloem en de tempe en vorm hiervan balletjes. Ontpit de twee lomboks en snijd deze in dunne plakjes
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de jeruk purut en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de balletjes toe en bak deze rondom bruin. Dan de palmsuiker, het zout en de kokosmelk toevoegen en kook dit zachtjes totdat de saus is ingedikt. Meng dan het asemwater erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.