Bola daging bumbu Bali
gehaktballetjes op Balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 rundergehakt
150 gr tempe
1 theel bloem
1/2 theel zout
3 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
2 rode lomboks
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
250 ml kokosmelk
1 eetl asemwater
2 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 cm kencur
1 cm laos
1/2 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Stoom de tempe gaar en stamp deze daarna fijn. Meng het vlees, met het zout, de bloem en de tempe en vorm hiervan balletjes. Ontpit de twee lomboks en snijd deze in dunne plakjes
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de jeruk purut en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de balletjes toe en bak deze rondom bruin. Dan de palmsuiker, het zout en de kokosmelk toevoegen en kook dit zachtjes totdat de saus is ingedikt. Meng dan het asemwater erdoor en serveer.