Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Sup Udang - soep van garnalen met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sup Udang
soep van garnalen met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen (middelgroot)
750 ml water
2 lente-ui
2 takjes selderij
1/2 theel peper
3 eetl bawang goreng
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 theel zout

Sambal:
6 rode lomboks
6 rode rawits
1 theel terasi/trasi bakar
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen en maak deze schoon. Snijd de lente-ui en de selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur verandert. Dan het water toevoegen en breng het al terend aan de kook.
Vervolgens de peper, de lente-ui en de selderij toevoegen en breng het weer aan de kook. Strooi de bawang goreng erover en serveer het met de sambal.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 87 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411172