Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Tainabu Nilalai-rundvleessoep met ribbetjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tainabu Nilalai
rundvleessoep met ribbetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees + ribbetjes
100 gr ambarellablad (Kedondong)
3 serehstengeld
2500 ml water
13 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 tomaten
5 takjes selderij
1 theel peper
1 theel palmsuiker
zout naar smaak
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het ambarellablad zeer fijn. Hak de ribbetjes in stukken en snijd het vlees in stukjes. Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de sereh en de ambarella toe en laat dit zachtjes 1 uur sudderen. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes en de tomaten in partjes. Snijd de selderij fijn.
Verhit in een wok/wadjan olie en bak hierin de helft van de sjalotten goudbruin en krokant. Schep deze uit de wok/wadjan en laat uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit hierin de rest van de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dit toe samen met de peper, de plamsukker en het zout aan de soep en laat dit nog 15 minuten sudderen. Dan de tomaten en de selderij toevoegen en bestrooi het met de gebakken sjalotten. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 96 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068813