Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Tainabu Nilalai-rundvleessoep met ribbetjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tainabu Nilalai
rundvleessoep met ribbetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees + ribbetjes
100 gr ambarellablad (Kedondong)
3 serehstengeld
2500 ml water
13 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 tomaten
5 takjes selderij
1 theel peper
1 theel palmsuiker
zout naar smaak
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het ambarellablad zeer fijn. Hak de ribbetjes in stukken en snijd het vlees in stukjes. Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de sereh en de ambarella toe en laat dit zachtjes 1 uur sudderen. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes en de tomaten in partjes. Snijd de selderij fijn.
Verhit in een wok/wadjan olie en bak hierin de helft van de sjalotten goudbruin en krokant. Schep deze uit de wok/wadjan en laat uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit hierin de rest van de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dit toe samen met de peper, de plamsukker en het zout aan de soep en laat dit nog 15 minuten sudderen. Dan de tomaten en de selderij toevoegen en bestrooi het met de gebakken sjalotten. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 122 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41910941