banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 16 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tekwan,
Soep met pempek dos en yam
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bengkwang (yam bean)
1/2 komkommer
8 zwarte Chinese paddestoelen
50 gr tong cai (gezouten chinese groenten)
l takje selderieblad
4 sjalotten,
5 teentjes knoflook
50 g garnalenkoppen
1000 ml water
1,5 theel, suiker
1,5 theel, witte peper
1 eetl. ketjap asin,
zout naar smaak
50 gr tebu telor (of anders mais)
5 plakjes pempek dos,(visdeeg. zie recept)

Cara Membuat:
bereiding:
Schil de yam en de komkommer en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de chinese groenten en het selderijblad grof, de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Week vervolgens de paddenstoelen.
Kook de garnalenkoppen langzaam in het water voor 40 minuten en zeef dan de bouillon. voeg de sjalotten, de suiker en de knoflook samen met de peper, de ketjap en het zout en breng het weer aan de kook. Verdeel de groenten en het visdeeg over de borden en giet daarover de bouillon. Garneer met selderijblad.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36337773