banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Tekwan - Soep met pempek dos en yam
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tekwan,
Soep met pempek dos en yam
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bengkwang (yam bean)
1/2 komkommer
8 zwarte Chinese paddestoelen
50 gr tong cai (gezouten chinese groenten)
l takje selderieblad
4 sjalotten,
5 teentjes knoflook
50 g garnalenkoppen
1000 ml water
1,5 theel, suiker
1,5 theel, witte peper
1 eetl. ketjap asin,
zout naar smaak
50 gr tebu telor (of anders mais)
5 plakjes pempek dos,(visdeeg. zie recept)

Cara Membuat:
bereiding:
Schil de yam en de komkommer en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de chinese groenten en het selderijblad grof, de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Week vervolgens de paddenstoelen.
Kook de garnalenkoppen langzaam in het water voor 40 minuten en zeef dan de bouillon. voeg de sjalotten, de suiker en de knoflook samen met de peper, de ketjap en het zout en breng het weer aan de kook. Verdeel de groenten en het visdeeg over de borden en giet daarover de bouillon. Garneer met selderijblad.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 56 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39549823