Wong Dadah
balinese paddestoelen soep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr base jukut (zie recept)
250 gr shi-take paddestoelen
600 ml kippenbouillon
1 serehstengel
3 jeruk purut blaadjes
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
zout naar smaak
pepper naar smaak
2 eetl olie
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de paddestoelen in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de base voor 3 minuten. Voeg dan de paddestoelen toe en bak dit voor 2 minuten. Vervolgens de bouillon, de sereh en de jeruk purut blaadjes toevoegen en het zachtjes 5 minuten laten koken. Dan de santen toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen. Meng het zout en de peper erdoor en garneer het met de bawang goreng.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sumpia - andere loempia
- Szechuan Peper Kip
- See Yao Gai - 豉油鸡 in sojasaus gestoofde kip
- Pekingeend
- Lo Mai Gai - Nuò Mǐ Jī - 糯米鸡 - kip met rijst in lotusblad
- Doenjang jjigae 된장찌개 - stoofpotje van rundvlees
- Kou Shui Ji - 口水鸡 - gestoofde kip in een kruidige en pittige saus
- Da Pan Ji - 大盘鸡 - kip met brede mie
- Gestoomde kip met shiitake - 香菇蒸鸡
- Dakdoritang 닭도리탕 - pittige stoofpot met kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...