logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Wong Dadah
balinese paddestoelen soep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr base jukut (zie recept)
250 gr shi-take paddestoelen
600 ml kippenbouillon
1 serehstengel
3 jeruk purut blaadjes
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
zout naar smaak
pepper naar smaak
2 eetl olie

Taburan:

garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de paddestoelen in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de base voor 3 minuten. Voeg dan de paddestoelen toe en bak dit voor 2 minuten. Vervolgens de bouillon, de sereh en de jeruk purut blaadjes toevoegen en het zachtjes 5 minuten laten koken. Dan de santen toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen. Meng het zout en de peper erdoor en garneer het met de bawang goreng.

Add comment

Submit

who is online

We have 93 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397679