Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
See Jup Ngau Yook - gebakken rundvlees in een zwarte bonen saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
See Jup Ngau Yook
gebakken rundvlees in een zwarte bonen saus

Ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 1/2 eetl zwarte bonen
3 teentjes knoflook
1 eetl donkere soja saus
4 eetl runderbouillon (zie recept)
1 theel palmsuiker
1 theel maizena + 2 eetl water
1 theel sesam olie
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd het vlees in zeer dunne plakjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Pureer de zwarte bonen en meng het de sojasaus, de bouillon en de palmsuiker.
Verhit in een pan de olie en de sesam olie en bak het vlees totdat dit van kleur verandert. Dan de knoflook toevoegen en bak dit mee. Dan het bonenmengsel toevoegen en breng aan de kook.
Vervolgens op laag vuur en afgesloten voor 5 minuten stoven. Meng dan de opgeloste maizena erdoor en roer totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 170 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902710