See Jup Ngau Yook
gebakken rundvlees in een zwarte bonen saus
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 1/2 eetl zwarte bonen
3 teentjes knoflook
1 eetl donkere soja saus
4 eetl runderbouillon (zie recept)
1 theel palmsuiker
1 theel maizena + 2 eetl water
1 theel sesam olie
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in zeer dunne plakjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Pureer de zwarte bonen en meng het de sojasaus, de bouillon en de palmsuiker.
Verhit in een pan de olie en de sesam olie en bak het vlees totdat dit van kleur verandert. Dan de knoflook toevoegen en bak dit mee. Dan het bonenmengsel toevoegen en breng aan de kook.
Vervolgens op laag vuur en afgesloten voor 5 minuten stoven. Meng dan de opgeloste maizena erdoor en roer totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal ikan asap - sambal van gerookte vis en ansjovis
- Duo Jiao Ji Dan - 剁椒鸡蛋 - roerei met chili knoflook saus
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Masak Habang - Gestoofd gekruide runderlapjes
- Thaise kerriekip
- Ayam Masak Merah - Kip met tomaat, gedroogde pepers en kruiden
- Khor Gai Tod - gecoate gebakken kippenvleugels
- Tumis Kerang - gebakken mosselen
- Be Goreng Pantai Lecih (Bali) - gebakken gekruide snapper
- Sate ayam madura - kipsate geroosterd in pittige pindasaus
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...