See Yo Ngau Yook
rood gestoofd rundvlees
Ingrediënten:
1500 gr schenkel
375 ml donkere sojasaus
4 eetl Shaoxing rijstwijn
9 cm jahe
3 teentjes knoflook
2 steranijs
2 eetl palmsuiker
1 eetl sesamolie
750 ml water
Bereiding:
Snijd de jahe in plakjes en plet de knoflook. Schep alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Dan op laag vuur en afgesloten 180 minuten zachtjes stoven totdat het gaar is geworden. Dan nog 15 minuten met open pan laten sudderen. Bestrenkel het vlees regelmatig met de saus. Serveer warm of koud.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Jing Jiang Rou Si - 京酱肉丝 - reepjes varkensvlees in zoete bonensaus
- Asinan okan
- Tumis Bayam Dan Oyong - kruidige spinazie met komkommer
- Masak habang samarinda - gestoofd rundvlees
- Nasi Goreng Bahari 1 - Balinese Rode Nasi
- Mie Babah - Bami met vlees en paddenstoelen ragout
- Tape Ketan
- Onde-onde
- Gulai Hijau Itik - eend in groene curry
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...