Seen Lo Shun Chow Ngau Yook
roerbak van rundvlees met asperges
Ingrediënten:
375 gr ossenhaas
2 teentjes knoflook
1/2 theel zout
2 eetl lichte sojasaus
13 groene asperges toppen
3 sjalotjes
2 theel gele bonen saus
60 ml runderbouillon (zie recept)
1 theel maizena + 1 eetl water
5 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in zeer dunne plakjes. Hak de knoflook fijn en meng dit met het zout, de sojasaus en het vlees. Snijd de asperges diagonaal doormidden. Hak de sjalotjes fijn.
Verhit in een pan 2 eetl olie op hoog vuur. Voeg dan het vlees toe en roerbak het totdat het van kleur verandert. Schep het dan uit de pan.
Verhit in een pan 3 eetl olie op hoog vuur. Voeg dan de asperges toe en roerbak deze voor 3 minuten. Voeg dan de sjalotjes toe en bak het nog voor 1 minuut en schep het uit de pan. Voeg dan de bouillon en de gele bonen saus toe en breng het aan de kook. Dan de asperges weer toevoegen en kook op laag vuur de asperges gaar.
Schuif de asperges aan de kant van de pan en voeg dan de maizena oplossing toe en roer totdat de saus indikt. Voeg dan het vlees toe en meng alls goed door elkaar er serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babi Bali - varkensvlees op Balinese wijze
- Ayam Panggang Sulawesi - gegrilde kip sulawesi stijl
- Sayur Bobor - Spinazie in een lichte kokosmelk saus
- Sepat ayam - Kip met mango
- Acar Bening - komkommer in azijn
- Chu Hau Jeung Mun Dau Fu - tahu in barbecue saus
- Sapi Kerrie - rundvlees met kerrie
- Empal - droog krokant gebakken vlees
- Sateh ikan saus cuka - Vissaté met zoetzure saus
- Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...