zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sayur oblok-oblok - Sajoer van kouseband en cassaveblad
- Khao Pad Namprik Pao Sai Kai - thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip
- Gore Gore Daging - gekruid rundvlees met zoete aardappel
- Rujak petis
- Siomay - gestoomde gehakt/gernalen balletjes
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Iga Masak Keluak - gestoofde gekruide spareribs
- Balado Teri Kacang - pittig gebakken visjes met pinda's
- Dak Cheonggyeongchae Bokkeum 닭청경채볶음 - roerbak van kip met paksoy
- Acar Kuning Bandang Pedas - vis in pittige gele saus
Seen Lo Shun Chow Ngau Yook - roerbak van rundvlees met asperges


Seen Lo Shun Chow Ngau Yook
roerbak van rundvlees met asperges
Ingrediënten:
375 gr ossenhaas
2 teentjes knoflook
1/2 theel zout
2 eetl lichte sojasaus
13 groene asperges toppen
3 sjalotjes
2 theel gele bonen saus
60 ml runderbouillon (zie recept)
1 theel maizena + 1 eetl water
5 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in zeer dunne plakjes. Hak de knoflook fijn en meng dit met het zout, de sojasaus en het vlees. Snijd de asperges diagonaal doormidden. Hak de sjalotjes fijn.
Verhit in een pan 2 eetl olie op hoog vuur. Voeg dan het vlees toe en roerbak het totdat het van kleur verandert. Schep het dan uit de pan.
Verhit in een pan 3 eetl olie op hoog vuur. Voeg dan de asperges toe en roerbak deze voor 3 minuten. Voeg dan de sjalotjes toe en bak het nog voor 1 minuut en schep het uit de pan. Voeg dan de bouillon en de gele bonen saus toe en breng het aan de kook. Dan de asperges weer toevoegen en kook op laag vuur de asperges gaar.
Schuif de asperges aan de kant van de pan en voeg dan de maizena oplossing toe en roer totdat de saus indikt. Voeg dan het vlees toe en meng alls goed door elkaar er serveer.
roerbak van rundvlees met asperges
Ingrediënten:
375 gr ossenhaas
2 teentjes knoflook
1/2 theel zout
2 eetl lichte sojasaus
13 groene asperges toppen
3 sjalotjes
2 theel gele bonen saus
60 ml runderbouillon (zie recept)
1 theel maizena + 1 eetl water
5 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in zeer dunne plakjes. Hak de knoflook fijn en meng dit met het zout, de sojasaus en het vlees. Snijd de asperges diagonaal doormidden. Hak de sjalotjes fijn.
Verhit in een pan 2 eetl olie op hoog vuur. Voeg dan het vlees toe en roerbak het totdat het van kleur verandert. Schep het dan uit de pan.
Verhit in een pan 3 eetl olie op hoog vuur. Voeg dan de asperges toe en roerbak deze voor 3 minuten. Voeg dan de sjalotjes toe en bak het nog voor 1 minuut en schep het uit de pan. Voeg dan de bouillon en de gele bonen saus toe en breng het aan de kook. Dan de asperges weer toevoegen en kook op laag vuur de asperges gaar.
Schuif de asperges aan de kant van de pan en voeg dan de maizena oplossing toe en roer totdat de saus indikt. Voeg dan het vlees toe en meng alls goed door elkaar er serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.