logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Seen Lo Shun Chow Ngau Yook
roerbak van rundvlees met asperges

Ingrediënten:
375 gr ossenhaas
2 teentjes knoflook
1/2 theel zout
2 eetl lichte sojasaus
13 groene asperges toppen
3 sjalotjes
2 theel gele bonen saus
60 ml runderbouillon (zie recept)
1 theel maizena + 1 eetl water
5 eetl olie

Bereiding:
Snijd het vlees in zeer dunne plakjes. Hak de knoflook fijn en meng dit met het zout, de sojasaus en het vlees. Snijd de asperges diagonaal doormidden. Hak de sjalotjes fijn.
Verhit in een pan 2 eetl olie op hoog vuur. Voeg dan het vlees toe en roerbak het totdat het van kleur verandert. Schep het dan uit de pan.
Verhit in een pan 3 eetl olie op hoog vuur. Voeg dan de asperges toe en roerbak deze voor 3 minuten. Voeg dan de sjalotjes toe en bak het nog voor 1 minuut en schep het uit de pan. Voeg dan de bouillon en de gele bonen saus toe en breng het aan de kook. Dan de asperges weer toevoegen en kook op laag vuur de asperges gaar.
Schuif de asperges aan de kant van de pan en voeg dan de maizena oplossing toe en roer totdat de saus indikt. Voeg dan het vlees toe en meng alls goed door elkaar er serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 35 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44408737