gestoofde spinazie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bos kangkung (anders spinazie)
3 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1/2 limoen (sap)
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinoten
1/2 theel, ketumbar
6 sjalotjes,
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/2 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak de spinazie/kangkung schoon.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de kangkung/spinazie toe met het zout, het limoensap en de kokosmelk en stoof het geheel nog 3 minuten.
Verwijder de sereh en de laos voor het serveren.
ingrediënten:
1 bos kangkung (anders spinazie)
3 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1/2 limoen (sap)
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinoten
1/2 theel, ketumbar
6 sjalotjes,
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/2 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak de spinazie/kangkung schoon.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de kangkung/spinazie toe met het zout, het limoensap en de kokosmelk en stoof het geheel nog 3 minuten.
Verwijder de sereh en de laos voor het serveren.