zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Opor Telor Pedas - pittig gekruide eieren in romige saus
- Sate Ayam Manis - zoete geroosterde kip sate
- Pisang Rai - gestoofde banaan met kokos en palmsuiker saus
- Pastel Goreng - indische pasteitjes
- Ayam Panggang Madu Pedas - pittige honing geroosterde kip
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Semur Ayam Pedas Manis - zoetige en pittige smoor van kip
- Panada - Pasteitjes met gerookte vis
Podomoro - gestoofde spinazie


Podomoro
gestoofde spinazie
gestoofde spinazie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bos kangkung (anders spinazie)
3 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1/2 limoen (sap)
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinoten
1/2 theel, ketumbar
6 sjalotjes,
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/2 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak de spinazie/kangkung schoon.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de kangkung/spinazie toe met het zout, het limoensap en de kokosmelk en stoof het geheel nog 3 minuten.
Verwijder de sereh en de laos voor het serveren.
ingrediënten:
1 bos kangkung (anders spinazie)
3 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1/2 limoen (sap)
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinoten
1/2 theel, ketumbar
6 sjalotjes,
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/2 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak de spinazie/kangkung schoon.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de kangkung/spinazie toe met het zout, het limoensap en de kokosmelk en stoof het geheel nog 3 minuten.
Verwijder de sereh en de laos voor het serveren.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.