Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Icon1 Comment
Nasi Minyak - heel veel gekruide rijst

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Minyak
heel veel gekruide rijst
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2250 gr rijst
4 sjalotten
2 rode uien
20 teentjes knoflook
1 ananas
25 cm gember (jahe/djahe)
900 ml water
1 pandan blad
5 eetl olie
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
7 eetl. suiker
3 eetl. zout
3 eetl. rundervet

Haluskan:
boemboe:
1 tomaat
3 theel. ketumbar
1 theel. jinten
2 theel. anijszaad
1 eetl. witte peper
8 lange pepers (tabia bun, anders zwarte peper)
6 kardemompeulen
1 kaneelstokje
3 steranijs
4 stukjes foelie
2 cm mesoyi bast

Cara membuat:
Bereiding :
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een grove pasta. Rasp de ananas en knijp dit uit en bewaar het vocht. Doe hetzelfde met de gember.Snijd de sjalotten, de uien en de knoflook in dunne plakjes. Was de rijst in water en laat dit een uur weken. Laat de rijst daarna uitlekken. Verhit in pan het water en voeg daar de boemboe en het pandanblad aan toe en laat dit zachtjes inkoken totdat nog zo'n 200 ml vocht over is. Zeef het vocht.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de suiker, het zout, de rode uien, het vocht van de ananas, het vocht van de gember en het gezeefde kruidenvocht toe en als het kookt het rundervet en de rijst. Laat de rijst zachtjes koken voor 15 minuten en stoom de rijst daarna in 30 minuten gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40911964