zoeken
Recente reacties

8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Orek Tempe Lokio - gebakken tempe met groenten
- Sayur Godog Ebi Pedas - gestoofde groenten in kruidige pittige saus
- Gobe Betawi - gestoofd rundvlees
- Dodol Garut - kleefrijst nagerecht
- Tom Yum Gong - pittig-zure soep met garnalen
- Koatum Gai - kippensoep met rijst
- Gohu Ikan (Maluku) - ceviche van tonijn
- Bundu Daging - gestoofd rundvlees
- Thaise mosselen
- Pa Lo Khai - kaneelsoep met ei (2pp)
Sambal Goreng Kol Telor - pittige kool met ei


Sambal Goreng Kol Telor
pittige kool met ei
pittige kool met ei
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr spits- of savoyekool 1 salam blad
zout en peper naar smaak
1/4 theel nootmuskaat
2 eieren
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 cm laos
1 theel trassi
3 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Kluts de beide eieren. Snijd de kool fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de kool toe en bak deze voor 2 minuten mee. Dan de peper, het zout en de nootmuskaat toevoegen gevolgd door de eieren. Blijf de massa omscheppen totdat de eieren gestold zijn en de kool gaar is.
ingrediënten:
500 gr spits- of savoyekool 1 salam blad
zout en peper naar smaak
1/4 theel nootmuskaat
2 eieren
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 cm laos
1 theel trassi
3 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Kluts de beide eieren. Snijd de kool fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de kool toe en bak deze voor 2 minuten mee. Dan de peper, het zout en de nootmuskaat toevoegen gevolgd door de eieren. Blijf de massa omscheppen totdat de eieren gestold zijn en de kool gaar is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.