gestoofde kippenniertjes en nekjes
Bahan-bahan;
ingrediënten:
10 kippennekjes
10 kippenmaagjes
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie
5 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad (kurkuma)
3 asam kandis
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
6 cm kunyit (kurkuma)
3,5 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak het vlees goed schoon. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de asam kandis, de jeruk purut, het kunyit blad en de sereh toe en bak dit nog 3 minuten verder. Dan de kokosmelk en het zout toevoegen en laat het geheel 10 zachtjes sudderen. Dan het vlees toevoegen en laat het geheel nog 15 minuten sudderen, totdat al het vocht is verdampt, het vlees gaar is en de olie is vrijgekomen.
ingrediënten:
10 kippennekjes
10 kippenmaagjes
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie
5 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad (kurkuma)
3 asam kandis
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
6 cm kunyit (kurkuma)
3,5 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak het vlees goed schoon. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de asam kandis, de jeruk purut, het kunyit blad en de sereh toe en bak dit nog 3 minuten verder. Dan de kokosmelk en het zout toevoegen en laat het geheel 10 zachtjes sudderen. Dan het vlees toevoegen en laat het geheel nog 15 minuten sudderen, totdat al het vocht is verdampt, het vlees gaar is en de olie is vrijgekomen.