logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kalio Empela Leher Dan Usus Ayam
gestoofde kippenniertjes en nekjes
Bahan-bahan;
ingrediënten:
10 kippennekjes
10 kippenmaagjes
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie
5 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad (kurkuma)
3 asam kandis
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
6 cm kunyit (kurkuma)
3,5 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak het vlees goed schoon. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de asam kandis, de jeruk purut, het kunyit blad en de sereh toe en bak dit nog 3 minuten verder. Dan de kokosmelk en het zout toevoegen en laat het geheel 10 zachtjes sudderen. Dan het vlees toevoegen en laat het geheel nog 15 minuten sudderen, totdat al het vocht is verdampt, het vlees gaar is en de olie is vrijgekomen.

Add comment

Submit

who is online

We have 127 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154451