banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kalio Empela Leher Dan Usus Ayam
gestoofde kippenniertjes en nekjes
Bahan-bahan;
ingrediënten:
10 kippennekjes
10 kippenmaagjes
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie
5 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad (kurkuma)
3 asam kandis
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
6 cm kunyit (kurkuma)
3,5 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak het vlees goed schoon. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de asam kandis, de jeruk purut, het kunyit blad en de sereh toe en bak dit nog 3 minuten verder. Dan de kokosmelk en het zout toevoegen en laat het geheel 10 zachtjes sudderen. Dan het vlees toevoegen en laat het geheel nog 15 minuten sudderen, totdat al het vocht is verdampt, het vlees gaar is en de olie is vrijgekomen.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36335739