Kaki Ayam Masak Pindang
gekruide gestoofde kippenvoeten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 stuks kippenvoeten (ong. 400 gr)
1000 ml water
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
2 theel kecap manis
5 belimbing wuluh
3 groene tomaten
Haluskan:
bumbu:
4 sjaltojes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm kunyit
1 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de belimbing doormidden en de tomaten in stukjes.
Verhit in een pan het water samen met de voeten en kook deze gaar. Voeg dan de bumbu, de palmsuiker, de peper, de kecap en het zout toe en kook totdat dit volledig is opgenomen.
Voeg dan de belimbing en de tomaten toe en kook het geheel verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nua Pad Prik - pikante biefstuk
- Dendeng Manis Kering - gebakken/geroosterd gedroogd rundvlees
- Ayam Fungkai - gestoofde kip met suikerriet uit Kalimantan
- Ayam Petai Kecap Suniaraja - gebakken gekruide kip met petai en kecapsaus
- Daging Masak Habang - rundvlees met masak habang
- Gangan Manuk - kip met pompoen en spinazie uit Timur
- Trancam - pittge kouseband salade
- Gaeng Phed Ped - eend met groenten
- Ayam Kecap Istimewa - gebakken kip in kecapsaus
- Sambal Miso
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...