Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Opor Ayam Goreng - in kokosmelk gestoofde gebakken kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Opor Ayam Goreng
in kokosmelk gestoofde gebakken kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 theel zout
1 theel peper
4 teentjes knoflook
1 serai/sereh/citroengras
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1/2 theel palmsuiker
1 eetl bawang goreng
olie

Haluskan:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
1/2 theel peper
3 kemiri noten
2 cm jahe
1 cm kencur
2 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Pureer de knoflook. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de kip in met het zout, de peper en de knoflook en laat dit 25 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip goudbruin.
Verhit in een pan wat van de gebruikte olie en fruit de bumbu samen met de serai, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk en de palmsuiker toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg dan de kip toe en kook op laag vuur verder totdat de saus is ingedikt. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 385 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40924427