logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Opor Ayam Goreng
in kokosmelk gestoofde gebakken kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 theel zout
1 theel peper
4 teentjes knoflook
1 serai/sereh/citroengras
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1/2 theel palmsuiker
1 eetl bawang goreng
olie

Haluskan:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
1/2 theel peper
3 kemiri noten
2 cm jahe
1 cm kencur
2 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Pureer de knoflook. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de kip in met het zout, de peper en de knoflook en laat dit 25 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip goudbruin.
Verhit in een pan wat van de gebruikte olie en fruit de bumbu samen met de serai, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk en de palmsuiker toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg dan de kip toe en kook op laag vuur verder totdat de saus is ingedikt. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 227 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420331