in kokosmelk gestoofde gebakken kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 theel zout
1 theel peper
4 teentjes knoflook
1 serai/sereh/citroengras
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1/2 theel palmsuiker
1 eetl bawang goreng
olie
Haluskan:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
1/2 theel peper
3 kemiri noten
2 cm jahe
1 cm kencur
2 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Pureer de knoflook. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de kip in met het zout, de peper en de knoflook en laat dit 25 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip goudbruin.
Verhit in een pan wat van de gebruikte olie en fruit de bumbu samen met de serai, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk en de palmsuiker toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg dan de kip toe en kook op laag vuur verder totdat de saus is ingedikt. Strooi de bawang goreng erover en serveer.