1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

susanne
moet daar niet iets van nats bij
Pancong - kokoscake in Joomla Article
Chantal
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet s...
Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Opor Ayam 2
geroosterde kip in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1500 gr)
325 ml kokosmelk
1 eetl limoensap
1 theel asem + 1 eetl water
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 cm laos
2 jerut purutblaadjes
1 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 cm kunyit (kurkuma)
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 cm gember (djahe/jahe)
3 kemirinoten
1/2 theel pepper
120 ml kokosmelk

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en wrijf deze in met het limoensap. Rooster de kip vervolgens boven een houtskoolvuurtje voor 10 minuten. Meng de asem met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 1 minuut en voeg dan de kokosmelk, de asem, de laos, de palmsuiker, het zout en de jerut purut toe. Voeg dan de kip toe en laat dit zachtjes 25-30 minuten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 79 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35382252