Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Opor Ayam 2 - geroosterde kip in saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Opor Ayam 2
geroosterde kip in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1500 gr)
325 ml kokosmelk
1 eetl limoensap
1 theel asem + 1 eetl water
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 cm laos
2 jerut purutblaadjes
1 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 cm kunyit (kurkuma)
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 cm gember (djahe/jahe)
3 kemirinoten
1/2 theel pepper
120 ml kokosmelk

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en wrijf deze in met het limoensap. Rooster de kip vervolgens boven een houtskoolvuurtje voor 10 minuten. Meng de asem met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 1 minuut en voeg dan de kokosmelk, de asem, de laos, de palmsuiker, het zout en de jerut purut toe. Voeg dan de kip toe en laat dit zachtjes 25-30 minuten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 249 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083696