Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Opor Ayam 2 - geroosterde kip in saus
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Opor Ayam 2
geroosterde kip in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1500 gr)
325 ml kokosmelk
1 eetl limoensap
1 theel asem + 1 eetl water
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 cm laos
2 jerut purutblaadjes
1 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 cm kunyit (kurkuma)
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 cm gember (djahe/jahe)
3 kemirinoten
1/2 theel pepper
120 ml kokosmelk

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en wrijf deze in met het limoensap. Rooster de kip vervolgens boven een houtskoolvuurtje voor 10 minuten. Meng de asem met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 1 minuut en voeg dan de kokosmelk, de asem, de laos, de palmsuiker, het zout en de jerut purut toe. Voeg dan de kip toe en laat dit zachtjes 25-30 minuten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 71 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40909591