banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Semur Gurame Pucung
gebakken vis gestoofd in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr ikan gurame / karper
2 eetl limoensap
1 theel zout
200 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
4 kemiri noten
4 kluwek
2 cm kunyit

Bahan semur:
ingrediënten saus:
2 salam blad
2 cm laos
6 jeruk purut blaadjes
2 sereh/citroengras
1 tomaat
6 eetl kecap manis
1 theel zout
1 lente-ui
1000 ml water
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon. Wrijf de vis in met het zout en het limoensap en laat dit 25 minuten intrekken. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis bruin en gaar. Zet apart
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat en de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos, de sereh, de salam en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Dan het water en het zout toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de vis en de lente-ui toe en breng aan de kook. Roer dan de kecap erdoor en nog 2 minuten zachtjes laten sudderen. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36638944