banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Semur Gurame Pucung - gebakken vis gestoofd in kruidige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Semur Gurame Pucung
gebakken vis gestoofd in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr ikan gurame / karper
2 eetl limoensap
1 theel zout
200 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
4 kemiri noten
4 kluwek
2 cm kunyit

Bahan semur:
ingrediënten saus:
2 salam blad
2 cm laos
6 jeruk purut blaadjes
2 sereh/citroengras
1 tomaat
6 eetl kecap manis
1 theel zout
1 lente-ui
1000 ml water
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon. Wrijf de vis in met het zout en het limoensap en laat dit 25 minuten intrekken. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis bruin en gaar. Zet apart
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat en de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos, de sereh, de salam en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Dan het water en het zout toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de vis en de lente-ui toe en breng aan de kook. Roer dan de kecap erdoor en nog 2 minuten zachtjes laten sudderen. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 62 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40669223