banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon Write a comment
Semur Gurame Pucung - gebakken vis gestoofd in kruidige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Semur Gurame Pucung
gebakken vis gestoofd in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr ikan gurame / karper
2 eetl limoensap
1 theel zout
200 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
4 kemiri noten
4 kluwek
2 cm kunyit

Bahan semur:
ingrediënten saus:
2 salam blad
2 cm laos
6 jeruk purut blaadjes
2 sereh/citroengras
1 tomaat
6 eetl kecap manis
1 theel zout
1 lente-ui
1000 ml water
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon. Wrijf de vis in met het zout en het limoensap en laat dit 25 minuten intrekken. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis bruin en gaar. Zet apart
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat en de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos, de sereh, de salam en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Dan het water en het zout toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de vis en de lente-ui toe en breng aan de kook. Roer dan de kecap erdoor en nog 2 minuten zachtjes laten sudderen. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 165 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38389263