sate van rundvlees gekruid met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
100 gr rundervet
1 theel zout
1/2 theel peper
200 gr kokos, grof geraspt
25 sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel ketumbar
1/2 theel palmsuiker
Saus Kacang:
pindasaus:
100 gr pinda's
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode rawits
25 gr palmsuiker
1/2 theel zout
300 ml warm water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf het vlees in met het zout en de peper en laat dit tenminste 90 minuten intrekken. Meng de kokos met de bumbu.
Rijg het vlees afwisselend met het vet aan de stokjes en wentel deze door de bumbu. Rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Serveer de sate met de pindasaus.
Pindasaus:
Wrijf of maal de pinda's, de rawits en de keriting fijn tot een pasta. Meng dan het zout, de palmsuiker en het water erdoor en roer het tot een saus.