zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sate Padang - sate uit Padang
- Perkedel Singkong - gekruide cassave balletjes
- Serutu Wayang - kleine loempia's
- Sambal Ikan Teri
- Telur Rempah - gekruide eieren in pittige saus
- Pad Puk Bong Jeen - varkensvlees met kangkung
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Sambal goreng petis
- Mihoen goreng
- Sate paru bakar - sate van gekruide runderlong
Sate Klopo Surabaya - sate van rundvlees gekruid met kokos


Sate Klopo Surabaya
sate van rundvlees gekruid met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
100 gr rundervet
1 theel zout
1/2 theel peper
200 gr kokos, grof geraspt
25 sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel ketumbar
1/2 theel palmsuiker
Saus Kacang:
pindasaus:
100 gr pinda's
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode rawits
25 gr palmsuiker
1/2 theel zout
300 ml warm water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf het vlees in met het zout en de peper en laat dit tenminste 90 minuten intrekken. Meng de kokos met de bumbu.
Rijg het vlees afwisselend met het vet aan de stokjes en wentel deze door de bumbu. Rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Serveer de sate met de pindasaus.
Pindasaus:
Wrijf of maal de pinda's, de rawits en de keriting fijn tot een pasta. Meng dan het zout, de palmsuiker en het water erdoor en roer het tot een saus.
sate van rundvlees gekruid met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
100 gr rundervet
1 theel zout
1/2 theel peper
200 gr kokos, grof geraspt
25 sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel ketumbar
1/2 theel palmsuiker
Saus Kacang:
pindasaus:
100 gr pinda's
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode rawits
25 gr palmsuiker
1/2 theel zout
300 ml warm water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf het vlees in met het zout en de peper en laat dit tenminste 90 minuten intrekken. Meng de kokos met de bumbu.
Rijg het vlees afwisselend met het vet aan de stokjes en wentel deze door de bumbu. Rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Serveer de sate met de pindasaus.
Pindasaus:
Wrijf of maal de pinda's, de rawits en de keriting fijn tot een pasta. Meng dan het zout, de palmsuiker en het water erdoor en roer het tot een saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.