banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 3 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Icon Write a comment
Sate Klopo Surabaya - sate van rundvlees gekruid met kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sate Klopo Surabaya
sate van rundvlees gekruid met kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
100 gr rundervet
1 theel zout
1/2 theel peper
200 gr kokos, grof geraspt
25 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel ketumbar
1/2 theel palmsuiker

Saus Kacang:
pindasaus:
100 gr pinda's
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode rawits
25 gr palmsuiker
1/2 theel zout
300 ml warm water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf het vlees in met het zout en de peper en laat dit tenminste 90 minuten intrekken. Meng de kokos met de bumbu.
Rijg het vlees afwisselend met het vet aan de stokjes en wentel deze door de bumbu. Rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Serveer de sate met de pindasaus.

Pindasaus:
Wrijf of maal de pinda's, de rawits en de keriting fijn tot een pasta. Meng dan het zout, de palmsuiker en het water erdoor en roer het tot een saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 106 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40429678