banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 10 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 11 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Sate Klopo Surabaya - sate van rundvlees gekruid met kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sate Klopo Surabaya
sate van rundvlees gekruid met kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
100 gr rundervet
1 theel zout
1/2 theel peper
200 gr kokos, grof geraspt
25 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel ketumbar
1/2 theel palmsuiker

Saus Kacang:
pindasaus:
100 gr pinda's
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode rawits
25 gr palmsuiker
1/2 theel zout
300 ml warm water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf het vlees in met het zout en de peper en laat dit tenminste 90 minuten intrekken. Meng de kokos met de bumbu.
Rijg het vlees afwisselend met het vet aan de stokjes en wentel deze door de bumbu. Rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Serveer de sate met de pindasaus.

Pindasaus:
Wrijf of maal de pinda's, de rawits en de keriting fijn tot een pasta. Meng dan het zout, de palmsuiker en het water erdoor en roer het tot een saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 179 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38065743