Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sate Klopo Surabaya - sate van rundvlees gekruid met kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Klopo Surabaya
sate van rundvlees gekruid met kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
100 gr rundervet
1 theel zout
1/2 theel peper
200 gr kokos, grof geraspt
25 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel ketumbar
1/2 theel palmsuiker

Saus Kacang:
pindasaus:
100 gr pinda's
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode rawits
25 gr palmsuiker
1/2 theel zout
300 ml warm water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf het vlees in met het zout en de peper en laat dit tenminste 90 minuten intrekken. Meng de kokos met de bumbu.
Rijg het vlees afwisselend met het vet aan de stokjes en wentel deze door de bumbu. Rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Serveer de sate met de pindasaus.

Pindasaus:
Wrijf of maal de pinda's, de rawits en de keriting fijn tot een pasta. Meng dan het zout, de palmsuiker en het water erdoor en roer het tot een saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251669