logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Sate Komoh
sate van rundvlees met een kokosmelk saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
250 ml santen asli
250 ml water
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 sereh
3 eetl asemwater
2 rode lomboks
2 eetl olie
sate prikkers
 
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 theel jinten
2 cm laos
2 cm jahe
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten samen met de salam, de sereh en de jeruk purut. Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin. Voeg dan de santen, het water en het asemwater toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt. Schep het vlees uit de pan en rijd dit aan de stokjes. Rooster het vlees boven een houtskoolvuurtje verder gaar en goudbruin. Snijd de lomboks fijn en voeg dit toe aan de saus. Verwarm de saus en serveer het bij de sate.

Add comment

Submit

who is online

We have 128 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140232