Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Sate Komoh - sate van rundvlees met een kokosmelk saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Komoh
sate van rundvlees met een kokosmelk saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
250 ml santen asli
250 ml water
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 sereh
3 eetl asemwater
2 rode lomboks
2 eetl olie
sate prikkers
 
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 theel jinten
2 cm laos
2 cm jahe
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten samen met de salam, de sereh en de jeruk purut. Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin. Voeg dan de santen, het water en het asemwater toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt. Schep het vlees uit de pan en rijd dit aan de stokjes. Rooster het vlees boven een houtskoolvuurtje verder gaar en goudbruin. Snijd de lomboks fijn en voeg dit toe aan de saus. Verwarm de saus en serveer het bij de sate.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42433130