banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Sate Komoh - sate van rundvlees met een kokosmelk saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sate Komoh
sate van rundvlees met een kokosmelk saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
250 ml santen asli
250 ml water
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 sereh
3 eetl asemwater
2 rode lomboks
2 eetl olie
sate prikkers
 
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 theel jinten
2 cm laos
2 cm jahe
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten samen met de salam, de sereh en de jeruk purut. Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin. Voeg dan de santen, het water en het asemwater toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt. Schep het vlees uit de pan en rijd dit aan de stokjes. Rooster het vlees boven een houtskoolvuurtje verder gaar en goudbruin. Snijd de lomboks fijn en voeg dit toe aan de saus. Verwarm de saus en serveer het bij de sate.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 82 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38890150