banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 15 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 26 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Sate Lilit Sampi
balinese sate van rundergehakt


Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundergehakt
100 gr gerapste kokos
2 eetl santen
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
5 cm laos
5 cm jahe
5 jeruk purut blaadjes
2 cm kunyit
1/2 theel ketumbar
1/8 theel kencur
1 theel gula bali (palmsuiker)
1 theel asem
1/2 theel zout
1 theel peper
1 eetl olie
sate stokjes / serehstengels

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne plakjes. Rasp de jahe, de kunyit en de laos. Hak de jeruk purut blaadjes fijn. Meng de kokos met de santen. 
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotjes voor 2 minuten en voeg dan de knoflook, de laos, de jahe, de kunyit, de ketumbar, de kencur, de asem, de gula bali en de lomboks toe en bak dit voor 2 minuten en laat het afkoelen.
Meng dan het vlees, de jeruk purut blaadjes, de kokos, het zout en de peper erdoor. Vorm van het mengsel kleine balletjes en rijd deze aan de stokjes/stengels. Rooster het vervolgens zachtjes boven een houtskoolvuurtje in 5 minuten bruin en gaar.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36500294