zoeken
Recente reacties



Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.



Laatst gelezen
- Tahu Goreng Bumbu Bali - gebakken tahu met een Balinese saus
- Cok genem - rundvlees met kruidige kokosmelksaus
- Bulgogi - geroosterd rundvlees
- Cah Pokcoy Asin Taoge - gestoofde gekruide pokcoy met tauge
- Nasi Langie
- Dendeng Balado - gebakken rundvlees in een sambal saus
- Cuko - Pempeksaus uit geboortestad Palembang
- Bidji Salak - rijstkoekjes met suiker en kokos
- Serapah daging
- Talam singkong - cassavecake
Sate Lilit Sampi - balinese sate van rundergehakt


Sate Lilit Sampi
balinese sate van rundergehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundergehakt
100 gr gerapste kokos
2 eetl santen
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
5 cm laos
5 cm jahe
5 jeruk purut blaadjes
2 cm kunyit
1/2 theel ketumbar
1/8 theel kencur
1 theel gula bali (palmsuiker)
1 theel asem
1/2 theel zout
1 theel peper
1 eetl olie
sate stokjes / serehstengels
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne plakjes. Rasp de jahe, de kunyit en de laos. Hak de jeruk purut blaadjes fijn. Meng de kokos met de santen.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotjes voor 2 minuten en voeg dan de knoflook, de laos, de jahe, de kunyit, de ketumbar, de kencur, de asem, de gula bali en de lomboks toe en bak dit voor 2 minuten en laat het afkoelen.
Meng dan het vlees, de jeruk purut blaadjes, de kokos, het zout en de peper erdoor. Vorm van het mengsel kleine balletjes en rijd deze aan de stokjes/stengels. Rooster het vervolgens zachtjes boven een houtskoolvuurtje in 5 minuten bruin en gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Be the first to comment.