banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Sate Lilit Sampi - balinese sate van rundergehakt

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Sate Lilit Sampi
balinese sate van rundergehakt


Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundergehakt
100 gr gerapste kokos
2 eetl santen
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
5 cm laos
5 cm jahe
5 jeruk purut blaadjes
2 cm kunyit
1/2 theel ketumbar
1/8 theel kencur
1 theel gula bali (palmsuiker)
1 theel asem
1/2 theel zout
1 theel peper
1 eetl olie
sate stokjes / serehstengels

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne plakjes. Rasp de jahe, de kunyit en de laos. Hak de jeruk purut blaadjes fijn. Meng de kokos met de santen. 
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotjes voor 2 minuten en voeg dan de knoflook, de laos, de jahe, de kunyit, de ketumbar, de kencur, de asem, de gula bali en de lomboks toe en bak dit voor 2 minuten en laat het afkoelen.
Meng dan het vlees, de jeruk purut blaadjes, de kokos, het zout en de peper erdoor. Vorm van het mengsel kleine balletjes en rijd deze aan de stokjes/stengels. Rooster het vervolgens zachtjes boven een houtskoolvuurtje in 5 minuten bruin en gaar.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39819733