logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...

Sate Lilit Sampi
balinese sate van rundergehakt


Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundergehakt
100 gr gerapste kokos
2 eetl santen
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
5 cm laos
5 cm jahe
5 jeruk purut blaadjes
2 cm kunyit
1/2 theel ketumbar
1/8 theel kencur
1 theel gula bali (palmsuiker)
1 theel asem
1/2 theel zout
1 theel peper
1 eetl olie
sate stokjes / serehstengels

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne plakjes. Rasp de jahe, de kunyit en de laos. Hak de jeruk purut blaadjes fijn. Meng de kokos met de santen. 
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotjes voor 2 minuten en voeg dan de knoflook, de laos, de jahe, de kunyit, de ketumbar, de kencur, de asem, de gula bali en de lomboks toe en bak dit voor 2 minuten en laat het afkoelen.
Meng dan het vlees, de jeruk purut blaadjes, de kokos, het zout en de peper erdoor. Vorm van het mengsel kleine balletjes en rijd deze aan de stokjes/stengels. Rooster het vervolgens zachtjes boven een houtskoolvuurtje in 5 minuten bruin en gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 86 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160294