Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Abon ayam bawang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Abon ayam bawang


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipfilet
100 ml kokosmelk
10 salamblaadjes
2 eetl olie
2 theel zout
2 eetl asamwater
1 theel ketumbar
2 eetl bawang goreng
250 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Kook het vlees in het water gaar en laat dit afkoelen. Pluis daarna het vlees uit elkaar. Meng het vlees met de kokosmelk, het zout, de salam, het asamwater en de ketumbar. Verhit een wok/wadjan en voeg het vleesmengsel toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vocht verdampt is.
Verhit in een pan de olie en bak het vleesmengsel bruin en laat het daarna uitlekken op keukenpapier. Schep vervolgens de bawang goreng erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 247 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930682