Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Oseng Tempe Kacang Pangjang - gestoofde tempe met kousenband

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Oseng Tempe Kacang Pangjang
gestoofde tempe met kousenband

Bahan-bahan:
ingrediënten:
12 kousenband
150 gr tempe
150 gr tahu
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode rawits
2 rode lomboks, ontpit
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 eetl oestersaus
1/2 theel peper
100 ml kippenbouillon
1 theel zout
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kousenband in stukjes van 3 cm. Snijd de tempe en de tahu in kleinde blokjes. Verhit in een pan olie en bak de tahu bruin en zet apart.
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de rawits en de lomboks in dunne plakjes.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de rawits, de salam en de laos voor 4 minuten.
Voeg dan de kousenband, de tempe en de tahu toe en meng goed. Vervolgens de oestersaus, de peper, het zout en de bouillon toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Kook al roerend totdat het vocht is verdampt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 243 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252743