banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Oseng Tempe Kacang Pangjang - gestoofde tempe met kousenband
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Oseng Tempe Kacang Pangjang
gestoofde tempe met kousenband

Bahan-bahan:
ingrediënten:
12 kousenband
150 gr tempe
150 gr tahu
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode rawits
2 rode lomboks, ontpit
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 eetl oestersaus
1/2 theel peper
100 ml kippenbouillon
1 theel zout
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kousenband in stukjes van 3 cm. Snijd de tempe en de tahu in kleinde blokjes. Verhit in een pan olie en bak de tahu bruin en zet apart.
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de rawits en de lomboks in dunne plakjes.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de rawits, de salam en de laos voor 4 minuten.
Voeg dan de kousenband, de tempe en de tahu toe en meng goed. Vervolgens de oestersaus, de peper, het zout en de bouillon toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Kook al roerend totdat het vocht is verdampt. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 120 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39335692