gestoofde tempe met kousenband
Bahan-bahan:
ingrediënten:
12 kousenband
150 gr tempe
150 gr tahu
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode rawits
2 rode lomboks, ontpit
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 eetl oestersaus
1/2 theel peper
100 ml kippenbouillon
1 theel zout
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kousenband in stukjes van 3 cm. Snijd de tempe en de tahu in kleinde blokjes. Verhit in een pan olie en bak de tahu bruin en zet apart.
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de rawits en de lomboks in dunne plakjes.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de rawits, de salam en de laos voor 4 minuten.
Voeg dan de kousenband, de tempe en de tahu toe en meng goed. Vervolgens de oestersaus, de peper, het zout en de bouillon toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Kook al roerend totdat het vocht is verdampt. Serveer.