Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Oseng Tempe Masak Petai - gebakken tempe met petai en inktvis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Oseng Tempe Masak Petai
gebakken tempe met petai en inktvis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tempe
16 petai/peteh
3 gezouten inkvis
2 salam blad
3 cm lengkuas/laos
2 rode lomboks
1 tomaat
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1/2 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin en zet apart. Halveer de petai. Snijd de inktvis in stukjes. Snijd de lomboks in ringen en de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de lomboks voor 3 minuten. voeg dan de tomaat toe en meng goed.
Vervolgens de petai en de inktvis toevoegen en meng goed.
Dan de tempe, het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en kook/bak het geheel verder gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 104 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085893