Oseng Tempe Udang
gebakken tempe met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tempe
1 salam blad
150 gr udang peci / Macrobrachium rosenbergii / garnalen, gepeld
1 theel terasi/trasi
2 eetl kecap manis
50 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 tomaat
3 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Snijd de ingrediënten voor de bumbu in dunne plakjes. Wrijf de terasi fijn.
Verhit in een pan olie en bak de tempe bruin en zet apart. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Meng dan de terasi, de kecap, het water en de tempe toe en bak al roerend totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Udang Karang Bumbu Cabai - pittig gebakken kreeft
- Opor Telor Pedas - pittig gekruide eieren in romige saus
- Balado Petai Hati Ampela - pittig gekruide kippenlevers met petai
- Lapis Manado - gefrituurde gekruide reepjes vlees in een pittig gekruide saus
- Yu Xiang Qie Zi - pittige aubergine
- Dendeng Kelem - gebakken plakjes rundvlees
- Nasi Goreng Paksoi - nasi goreng met paksoi
- Sate Asem - sate van rundvlees
- Gulai Kikil - Curry van koeiepoot
- Tumis Tempe Saus Tiram - roerbak van tempe in gekruide oestersaus
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...