Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Oseng Tempe Udang - gebakken tempe met garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Oseng Tempe Udang
gebakken tempe met garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tempe
1 salam blad
150 gr udang peci / Macrobrachium rosenbergii / garnalen, gepeld
1 theel terasi/trasi
2 eetl kecap manis
50 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 tomaat
3 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Snijd de ingrediënten voor de bumbu in dunne plakjes. Wrijf de terasi fijn.
Verhit in een pan olie en bak de tempe bruin en zet apart. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Meng dan de terasi, de kecap, het water en de tempe toe en bak al roerend totdat de saus indikt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 131 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261520