banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Oseng Tempe Udang - gebakken tempe met garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Oseng Tempe Udang
gebakken tempe met garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tempe
1 salam blad
150 gr udang peci / Macrobrachium rosenbergii / garnalen, gepeld
1 theel terasi/trasi
2 eetl kecap manis
50 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 tomaat
3 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Snijd de ingrediënten voor de bumbu in dunne plakjes. Wrijf de terasi fijn.
Verhit in een pan olie en bak de tempe bruin en zet apart. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Meng dan de terasi, de kecap, het water en de tempe toe en bak al roerend totdat de saus indikt. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 126 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39982985