logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Oseng Tempe Udang
gebakken tempe met garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tempe
1 salam blad
150 gr udang peci / Macrobrachium rosenbergii / garnalen, gepeld
1 theel terasi/trasi
2 eetl kecap manis
50 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 tomaat
3 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Snijd de ingrediënten voor de bumbu in dunne plakjes. Wrijf de terasi fijn.
Verhit in een pan olie en bak de tempe bruin en zet apart. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Meng dan de terasi, de kecap, het water en de tempe toe en bak al roerend totdat de saus indikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 144 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151163