Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Oseng Tempe Udang - gebakken tempe met garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Oseng Tempe Udang
gebakken tempe met garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tempe
1 salam blad
150 gr udang peci / Macrobrachium rosenbergii / garnalen, gepeld
1 theel terasi/trasi
2 eetl kecap manis
50 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 tomaat
3 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Snijd de ingrediënten voor de bumbu in dunne plakjes. Wrijf de terasi fijn.
Verhit in een pan olie en bak de tempe bruin en zet apart. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Meng dan de terasi, de kecap, het water en de tempe toe en bak al roerend totdat de saus indikt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 175 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068612