Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Be Siap Mesitsit - reepjes kip in saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Be Siap Mesitsit
reepjes kip in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
3 eetl. olie
3 salam blad

Haluskan:
boemboe;
8 kemirinoten
8 sjalotten
8 teentjes knoflook
9 rawits
2 cm kencur
5 cm kunyit (kurkuma)
5 cm laos
3 serehstengels
3 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)

bahan-bahan saus:
ingrediënten:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 theel. trassi bakar
1 vleestomaat
1 eetl. olie
3 limoenen (sap)
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de salam voor 3 minuten. Open de kip aan de onderzijde en wrijf deze volledig in met de boemboe. Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje in 60 minuten gaar en bruin. Snijd het vlees daarna in dunne reepjes. Snijd voor de saus de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de tomaat fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de tomaat en de trassi voor 2 minuten. Voeg dan de kip, het zout, het limoensap en het zout toe en stoof dit nog 4 minuten door.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41064817