banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Be Siap Mesitsit - reepjes kip in saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Be Siap Mesitsit
reepjes kip in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
3 eetl. olie
3 salam blad

Haluskan:
boemboe;
8 kemirinoten
8 sjalotten
8 teentjes knoflook
9 rawits
2 cm kencur
5 cm kunyit (kurkuma)
5 cm laos
3 serehstengels
3 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)

bahan-bahan saus:
ingrediënten:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 theel. trassi bakar
1 vleestomaat
1 eetl. olie
3 limoenen (sap)
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de salam voor 3 minuten. Open de kip aan de onderzijde en wrijf deze volledig in met de boemboe. Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje in 60 minuten gaar en bruin. Snijd het vlees daarna in dunne reepjes. Snijd voor de saus de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de tomaat fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de tomaat en de trassi voor 2 minuten. Voeg dan de kip, het zout, het limoensap en het zout toe en stoof dit nog 4 minuten door.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 193 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40559440