Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Be Siap Mepanggang Sambal Mbe - kip in sambalsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Be Siap Mepanggang Sambal Mbe
kip in sambalsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1500 gr)
zout naar smaak
2 theel. zwarte peper
3 citroenen (sap)

bahan-bahan sambal mbe:
ingrediënten:
6 rode lomboks
10 sjalottens
6 teentjes knoflook
3 serehstengels
5 jeruk purut blaadjes
3 eetl. olie
1 theel. trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze stukken in met de peper, het citroensap en het zout. Rooster de stukken kip boven een houtskoolvuurtje in 45 minuten gaar en goudbruin. Snijd deze stukken daarna in kleine stukjes. Snijd de ingrediënten voor de sambal fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de lomboks, de trassi en de knoflook voor 3 minuten. Dan de sereh, de kip en de jerut purut toevoegen en dit alles nog 2 minuten doorbakken.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 188 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911679