kip in sambalsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1500 gr)
zout naar smaak
2 theel. zwarte peper
3 citroenen (sap)
bahan-bahan sambal mbe:
ingrediënten:
6 rode lomboks
10 sjalottens
6 teentjes knoflook
3 serehstengels
5 jeruk purut blaadjes
3 eetl. olie
1 theel. trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze stukken in met de peper, het citroensap en het zout. Rooster de stukken kip boven een houtskoolvuurtje in 45 minuten gaar en goudbruin. Snijd deze stukken daarna in kleine stukjes. Snijd de ingrediënten voor de sambal fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de lomboks, de trassi en de knoflook voor 3 minuten. Dan de sereh, de kip en de jerut purut toevoegen en dit alles nog 2 minuten doorbakken.
ingrediënten:
1 kip (1500 gr)
zout naar smaak
2 theel. zwarte peper
3 citroenen (sap)
bahan-bahan sambal mbe:
ingrediënten:
6 rode lomboks
10 sjalottens
6 teentjes knoflook
3 serehstengels
5 jeruk purut blaadjes
3 eetl. olie
1 theel. trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze stukken in met de peper, het citroensap en het zout. Rooster de stukken kip boven een houtskoolvuurtje in 45 minuten gaar en goudbruin. Snijd deze stukken daarna in kleine stukjes. Snijd de ingrediënten voor de sambal fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de lomboks, de trassi en de knoflook voor 3 minuten. Dan de sereh, de kip en de jerut purut toevoegen en dit alles nog 2 minuten doorbakken.