Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Pepes telengis - Kruidige garnalen in bananenblad

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Pepes telengis
Kruidige garnalen in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
260 g gepelde grote garnalen
1 tomaat
1 takje citroenbasilicum
225 ml sambal mbe (zie recept)
1 eetl. asem
1 theel. gesmolten palmsuiker (gula jawa/bali)
1 theel. witte peper
6 salam blad
bananenblad
houten prikkers

Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de kokosmelk 60 minuten totdat al het vocht verdampt is. Er moet ongeveer 3 eetl ingedikte kokosmelk overblijven. Dit is de telengis. Snijd dan de tomaat in stukjes. Meng de ingrediënten door elkaar en laat het 45 minuten staan. Verpak het mengsel in 3 lagen bananenblad als een pakketje en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom het pakketje in 25 minuten gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41030025