logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Kare Jawa
kruidig gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
150 ml water
150 ml santen cair (dunne kokosmelk)
3 jeruk purut blaadjes
7 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 eetl zout
1 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
6 rode lomboks
5 rode rawits
6 cm kunyit, geroosterd
2 kemiri noten, geroosterd
1 eetl ketumbar, geroosterd
1 theel jinten, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 7 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de kip met de bumbu voor 5 minuten.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de serai, de lengkuas en de jeruk purut toe en meng goed. Vervolgens de kip toevoegen en bak deze gaar.
Dan het water, de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng het al roerend aan de kook en kook het verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 139 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151326