Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam Kare Jawa - kruidig gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Kare Jawa
kruidig gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
150 ml water
150 ml santen cair (dunne kokosmelk)
3 jeruk purut blaadjes
7 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 eetl zout
1 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
6 rode lomboks
5 rode rawits
6 cm kunyit, geroosterd
2 kemiri noten, geroosterd
1 eetl ketumbar, geroosterd
1 theel jinten, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 7 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de kip met de bumbu voor 5 minuten.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de serai, de lengkuas en de jeruk purut toe en meng goed. Vervolgens de kip toevoegen en bak deze gaar.
Dan het water, de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng het al roerend aan de kook en kook het verder gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 475 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42436859