Ayam Kare Jawa
kruidig gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
150 ml water
150 ml santen cair (dunne kokosmelk)
3 jeruk purut blaadjes
7 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 eetl zout
1 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
6 rode lomboks
5 rode rawits
6 cm kunyit, geroosterd
2 kemiri noten, geroosterd
1 eetl ketumbar, geroosterd
1 theel jinten, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 7 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de kip met de bumbu voor 5 minuten.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de serai, de lengkuas en de jeruk purut toe en meng goed. Vervolgens de kip toevoegen en bak deze gaar.
Dan het water, de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng het al roerend aan de kook en kook het verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Zoetzure groenten
- Saur - gebakken gemalen kokos
- Telor bumbu bali
- Laksa Goreng Babi - gebakken laksa met varkensvlees
- Isi dadar Bandung
- Rujak - pittige fruitsalade
- Jamur Tiram Goreng Gurih - gebakken gekruide en gecoate oesterzwammen
- Tumis Ayam Sawi Asin - roerbak van kip met gezouten kool
- Rendang kambing - gekruid geitenvlees
- Soto ayam lagi
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...