Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam Kari Jawa - javaanse kip kerrie

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Ayam Kari Jawa
javaanse kip kerrie

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1200 gr kip
2 theel zout
7 sjalotten
250 ml santen cair (dunne kokosmelk)
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe;
4 teentjes knoflook
4 cm kunyit (krukuma)
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 cm laos
1/2 sereh
1 rode lombok

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukjes en wrijf deze in het meht zout. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip goudbruin en schep deze uit de wok/wadjan. Fruit de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten en voeg dan de booemboe toe en bak dit voor 1 minuut. Dan de kip toevoegen en de santen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 96 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41036580