Ayam Kari Jawa
javaanse kip kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1200 gr kip
2 theel zout
7 sjalotten
250 ml santen cair (dunne kokosmelk)
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe;
4 teentjes knoflook
4 cm kunyit (krukuma)
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 cm laos
1/2 sereh
1 rode lombok
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukjes en wrijf deze in het meht zout. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip goudbruin en schep deze uit de wok/wadjan. Fruit de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten en voeg dan de booemboe toe en bak dit voor 1 minuut. Dan de kip toevoegen en de santen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Jagung Udang - mais met garnalen
- Nagasari - Gestoomde bananenpakjes
- Ayam Suwir Kelapa Sangrai - gekruide kip met kokos
- Sambal Badjak Djago - gebakken sambal
- Temo coe pandan - traditionele cake uit Noord-Sumatra met pandan
- Kuping Dadja - Olifantsoren
- Petjel tahu - Pecil Tahu
- Dabu dabu - Sambal tomaat
- Hui Guo Rou
- Peyek Bayam Jogja - gefrituurde spinazie uit Jogjakarta
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!