Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam Kecap

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Kecap

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kipfilets
1 eetl. ketjap manis
50 gr. champignons
1/2 theel. zout
75 gr. tauge
1/2 theel. gula jawa (palmsuiker)
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 eetl olie
100 ml kippenbouillon (zie recept)
2 theel. maizena
2 eetl. water
4 cm gember (jahe/djahe/)
2 eetl. rijstwijn (anders sherry)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Rasp de gember en meng het water met de maïzena tot een papje. Snijd de champignons in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kipfilets voor 2 minuten. Voeg dan de sjalotten, de knoflook, de ketjap, de rijstwijn, de suiker en het zout toe en stoof hierin het vlees nog voor 4 minuten. Haal het vlees uit de wok/wadjan en voeg de bouillon toe. Dan de champignons toevoegen en nog 2 minuten stoven. Vervolgens de kip en de taugé toevoegen en 5 minuten verder stoven. Dan het maïzenapapje toevoegen en bindt de saus hier langzaam mee.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 61 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42431491