banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Ayam Kecap

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Kecap

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kipfilets
1 eetl. ketjap manis
50 gr. champignons
1/2 theel. zout
75 gr. tauge
1/2 theel. gula jawa (palmsuiker)
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 eetl olie
100 ml kippenbouillon (zie recept)
2 theel. maizena
2 eetl. water
4 cm gember (jahe/djahe/)
2 eetl. rijstwijn (anders sherry)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Rasp de gember en meng het water met de maïzena tot een papje. Snijd de champignons in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kipfilets voor 2 minuten. Voeg dan de sjalotten, de knoflook, de ketjap, de rijstwijn, de suiker en het zout toe en stoof hierin het vlees nog voor 4 minuten. Haal het vlees uit de wok/wadjan en voeg de bouillon toe. Dan de champignons toevoegen en nog 2 minuten stoven. Vervolgens de kip en de taugé toevoegen en 5 minuten verder stoven. Dan het maïzenapapje toevoegen en bindt de saus hier langzaam mee.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 707 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39818650