Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Kecap

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Kecap

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kipfilets
1 eetl. ketjap manis
50 gr. champignons
1/2 theel. zout
75 gr. tauge
1/2 theel. gula jawa (palmsuiker)
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 eetl olie
100 ml kippenbouillon (zie recept)
2 theel. maizena
2 eetl. water
4 cm gember (jahe/djahe/)
2 eetl. rijstwijn (anders sherry)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Rasp de gember en meng het water met de maïzena tot een papje. Snijd de champignons in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kipfilets voor 2 minuten. Voeg dan de sjalotten, de knoflook, de ketjap, de rijstwijn, de suiker en het zout toe en stoof hierin het vlees nog voor 4 minuten. Haal het vlees uit de wok/wadjan en voeg de bouillon toe. Dan de champignons toevoegen en nog 2 minuten stoven. Vervolgens de kip en de taugé toevoegen en 5 minuten verder stoven. Dan het maïzenapapje toevoegen en bindt de saus hier langzaam mee.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 175 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40924932