zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Tumis buncis rebon - gestoofde sperziebonen met gedroogde vis
- Kuluban / Koeloeban - gekruide groenten
- Bayam Kuah Kaldu - in kippenbouillon gestoofde spinazie
- Dendeng Manis Kering - gebakken/geroosterd gedroogd rundvlees
- Assinan Sapudi - komkommer-tauge salade
- Dendeng Balado - gebakken rundvlees in een sambal saus
- Ayam Kare Jawa - kruidig gestoofde kip
- Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade
- Chinese vijf kruiden pinda's
- Udang nanas - steurgarnalen met ananas
Daging Sapi Lada Hitam - rundvlees in zwarte peper saus


Daging Sapi Lada Hitam
rundvlees in zwarte peper saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
1/2 ui
1/2 groene paprika
4 teentjes knoflook
2 theel kecap manis
2 theel oestersaus
1/2 theel zout
1 eetl zwarte peperkorrels
1/2 theel palmsuiker
4 eetl water
1 lente-ui
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de ui en de paprika in dunne reepjes, de knoflook fijn en plet de peperkorrels. Snijd de lente-ui in stukjes. Marineer het vlees met de kecap en de oestersaus en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui en de knoflook voor 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak deze zacht. Dan het vlees met de marinade toevoegen en bak dit rondom bruin. Vervolgens het zout, de zwarte peper, de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en bak het geheel gaar. Schep dan de lente-ui erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.