zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Daging Masak Bali - pittig gebakken reepjes rundvlees
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- Cakep Siap - Kippenpoten
- Jagung Udang - mais met garnalen
- Kue pisang - bananen cakejes
- Pinggan Jamur Bumbu Rendang - in kokosmelk gebakken gekruide oesterzwammen
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Semur jengkol pedas kering - gestoofde Jengkol in pittige saus
- Nasi Goreng Bahari - gebakken rijst met zeevruchten
- Ayam Besengeh
Daging Sapi Bumbu Rujak - gekruid gestoofd rundvlees


Daging Sapi Bumbu Rujak
gekruid gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (platte bil)
1 theel ketumbar
1/2 limoen, sap
1 eetl kecap manis
500 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de het vlees in dunne plakjes. Marineer het vlees met de ketumbar, het limoensap en de kecap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees en de marinade en kook het vlees afgesloten gaar. Voeg dan de bumbu toe en bak het vlees bouillon totdat het vocht is verdampt.
gekruid gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (platte bil)
1 theel ketumbar
1/2 limoen, sap
1 eetl kecap manis
500 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de het vlees in dunne plakjes. Marineer het vlees met de ketumbar, het limoensap en de kecap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees en de marinade en kook het vlees afgesloten gaar. Voeg dan de bumbu toe en bak het vlees bouillon totdat het vocht is verdampt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.