Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Pelas tawon - Gekruide honingraat in een pakketje

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pelas tawon
Gekruide honingraat in een pakketje
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr honingraat
1 jonge kokosnoot
zout naar smaak
bananenblad
3 salam blad
houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel trasi bakar
2 theel suiker

Cara mambuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Breek de kokosnoot open en vang het kokoswater op. Rasp de kokosnoot vervolgens. Breek de honingraat in stukjes. Meng de boemboe met de boemboe, 100 ml kokoswater en de geraspte kokos. Voeg zout naar smaak toe. Schep vervolgens de massa op een stuk bananenblad (25x25cm) met daarop de salam. Vouw het dicht als een pakketje en zet de uiteinden dicht met de prikkers. Stoom het vervolgens gaar in 20 minuten.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 166 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085566