logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Pelas tawon
Gekruide honingraat in een pakketje
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr honingraat
1 jonge kokosnoot
zout naar smaak
bananenblad
3 salam blad
houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel trasi bakar
2 theel suiker

Cara mambuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Breek de kokosnoot open en vang het kokoswater op. Rasp de kokosnoot vervolgens. Breek de honingraat in stukjes. Meng de boemboe met de boemboe, 100 ml kokoswater en de geraspte kokos. Voeg zout naar smaak toe. Schep vervolgens de massa op een stuk bananenblad (25x25cm) met daarop de salam. Vouw het dicht als een pakketje en zet de uiteinden dicht met de prikkers. Stoom het vervolgens gaar in 20 minuten.

Add comment

Submit

who is online

We have 114 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180199