zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tahu Goreng Bumbu Bali - gebakken tahu met een Balinese saus
- Cok genem - rundvlees met kruidige kokosmelksaus
- Bulgogi - geroosterd rundvlees
- Cah Pokcoy Asin Taoge - gestoofde gekruide pokcoy met tauge
- Nasi Langie
- Dendeng Balado - gebakken rundvlees in een sambal saus
- Cuko - Pempeksaus uit geboortestad Palembang
- Bidji Salak - rijstkoekjes met suiker en kokos
- Serapah daging
- Talam singkong - cassavecake
Pelas tawon - Gekruide honingraat in een pakketje


Pelas tawon
Gekruide honingraat in een pakketje
Gekruide honingraat in een pakketje
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr honingraat
1 jonge kokosnoot
zout naar smaak
bananenblad
3 salam blad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel trasi bakar
2 theel suiker
Cara mambuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Breek de kokosnoot open en vang het kokoswater op. Rasp de kokosnoot vervolgens. Breek de honingraat in stukjes. Meng de boemboe met de boemboe, 100 ml kokoswater en de geraspte kokos. Voeg zout naar smaak toe. Schep vervolgens de massa op een stuk bananenblad (25x25cm) met daarop de salam. Vouw het dicht als een pakketje en zet de uiteinden dicht met de prikkers. Stoom het vervolgens gaar in 20 minuten.
ingrediënten:
250 gr honingraat
1 jonge kokosnoot
zout naar smaak
bananenblad
3 salam blad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel trasi bakar
2 theel suiker
Cara mambuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Breek de kokosnoot open en vang het kokoswater op. Rasp de kokosnoot vervolgens. Breek de honingraat in stukjes. Meng de boemboe met de boemboe, 100 ml kokoswater en de geraspte kokos. Voeg zout naar smaak toe. Schep vervolgens de massa op een stuk bananenblad (25x25cm) met daarop de salam. Vouw het dicht als een pakketje en zet de uiteinden dicht met de prikkers. Stoom het vervolgens gaar in 20 minuten.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.