Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Soto Sumenep - speciale rundvlees soep met cassave en sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto Sumenep
speciale rundvlees soep met cassave en sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (borstlap)
2250 ml water
6 jerut purut blaadjes
3 sereh stengels
1 eetl zout
2 theel palmsuiker
2 lente-uitjes
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 cm laos
4 cm kunyit
3 cm jahe
 
Taburan:
garnering:
600 gr cassave
3 eieren, hardgekookt
3 eetl bawang goreng
2 limoenen
 
Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
3 kemiri noten
6 rode lomboks, gestoomd
4 rode rawits, gestoomd
1/2 theel trassi
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het zout en kook het vlees daarin gaar. Giet dan af maar laat 1500 ml bouillon achter. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in stukjes en voeg weer toe samen met de palmsuiker.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.Snijd de lente-uitjes fijn. Snijd de cassave in blokjes en stoom deze gaar. Halveer de eieren.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten en voeg dit bij het vlees en kook het geheel gaar. Schep de lente-ui door de soep.
Schep wat van de cassave, het ei in een kom en vul deze met de soep. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer daarbij partjes limoen en de sambal
 
cara membuat sambal:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 170 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117556