zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Kambing Mekuah - balinees lamsvlees
- Gule Prasanga 2 - Gestoofd lamsvlees
- Gang Soom Kai Jiew - Zurige soep met omelet
- Sambal Goreng Cumi - inktvis in een rode pittige en romige saus
- Daging Kambing Bakar Andaliman - gekruid lamsvlees met sambal
- Bebalung Kambing - stoofpotjes van geit/lamsvlees
- Anak Domba Taoco - gebakken en gestoofd lamsvlees
- Allu Konro - kruidige lamsvleesschotel
- Sate Tusuk Anak Sapi - sate van kalfsvlees
- Dadar Bumbu
Soto Sumenep - speciale rundvlees soep met cassave en sambal


Soto Sumenep
speciale rundvlees soep met cassave en sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (borstlap)
2250 ml water
6 jerut purut blaadjes
3 sereh stengels
1 eetl zout
2 theel palmsuiker
2 lente-uitjes
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 cm laos
4 cm kunyit
3 cm jahe
Taburan:
garnering:
600 gr cassave
3 eieren, hardgekookt
3 eetl bawang goreng
2 limoenen
Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
3 kemiri noten
6 rode lomboks, gestoomd
4 rode rawits, gestoomd
1/2 theel trassi
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het zout en kook het vlees daarin gaar. Giet dan af maar laat 1500 ml bouillon achter. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in stukjes en voeg weer toe samen met de palmsuiker.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.Snijd de lente-uitjes fijn. Snijd de cassave in blokjes en stoom deze gaar. Halveer de eieren.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten en voeg dit bij het vlees en kook het geheel gaar. Schep de lente-ui door de soep.
Schep wat van de cassave, het ei in een kom en vul deze met de soep. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer daarbij partjes limoen en de sambal
cara membuat sambal:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.