banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Soto Sumenep - speciale rundvlees soep met cassave en sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Sumenep
speciale rundvlees soep met cassave en sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (borstlap)
2250 ml water
6 jerut purut blaadjes
3 sereh stengels
1 eetl zout
2 theel palmsuiker
2 lente-uitjes
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 cm laos
4 cm kunyit
3 cm jahe
 
Taburan:
garnering:
600 gr cassave
3 eieren, hardgekookt
3 eetl bawang goreng
2 limoenen
 
Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
3 kemiri noten
6 rode lomboks, gestoomd
4 rode rawits, gestoomd
1/2 theel trassi
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het zout en kook het vlees daarin gaar. Giet dan af maar laat 1500 ml bouillon achter. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in stukjes en voeg weer toe samen met de palmsuiker.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.Snijd de lente-uitjes fijn. Snijd de cassave in blokjes en stoom deze gaar. Halveer de eieren.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten en voeg dit bij het vlees en kook het geheel gaar. Schep de lente-ui door de soep.
Schep wat van de cassave, het ei in een kom en vul deze met de soep. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer daarbij partjes limoen en de sambal
 
cara membuat sambal:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 195 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40586542