banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Sumenep
speciale rundvlees soep met cassave en sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (borstlap)
2250 ml water
6 jerut purut blaadjes
3 sereh stengels
1 eetl zout
2 theel palmsuiker
2 lente-uitjes
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 cm laos
4 cm kunyit
3 cm jahe
 
Taburan:
garnering:
600 gr cassave
3 eieren, hardgekookt
3 eetl bawang goreng
2 limoenen
 
Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
3 kemiri noten
6 rode lomboks, gestoomd
4 rode rawits, gestoomd
1/2 theel trassi
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het zout en kook het vlees daarin gaar. Giet dan af maar laat 1500 ml bouillon achter. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in stukjes en voeg weer toe samen met de palmsuiker.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.Snijd de lente-uitjes fijn. Snijd de cassave in blokjes en stoom deze gaar. Halveer de eieren.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten en voeg dit bij het vlees en kook het geheel gaar. Schep de lente-ui door de soep.
Schep wat van de cassave, het ei in een kom en vul deze met de soep. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer daarbij partjes limoen en de sambal
 
cara membuat sambal:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 118 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36638879