Recente reacties

Ilona Van den akker 20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Khao Paad II

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Khao Paad II

benodigheden
2 eetl gedroogde garnalen
200 gr pandanrijst
2 eieren
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 eetl trassie/garnalenpasta
4 eetl olie
3 eetl lichte sojasaus
2 fijngesneden lente-uitjes (optioneel)
2 fijngesneden rode pepers, (optioneel)
1 eetl fijngesneden koriander
1 eetl vissaus (Nam Pla)
1 fijngesneden ui

bereiding
Kook als eerste stap de rijst gaar en laat dit goed afkoelen. Laat in de tussentijd de gedroogde garnalen 30 minuten in warm tot heet water weken. Klop vervolgens de eieren met de koriander en de vissaus los en bak van het gevormde eimengsel een omelet. Rol vervolgens de gebakken omelet op en snijd de omelet dan in repen c.q. dunne reepjes.
Bak de gesneden ui en knoflook met de trassie 5 minuten zacht in een wok/wadjan in 2 eetlepels olie. Voeg dan de (uitgelekte en geweekte) garnalen meet de afgekoelde rijst toe en bak dit al omscheppend op hoog vuur 5 minuten. Op smaak brengen smaak met sojasaus en garneren met lente-ui, pepersnippers en omeletre
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 221 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275837