zoeken
Recente reacties

20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Pak Boong Fai Daeng - geroekbakte water spinazie (kangkung)
- Phat Tao-Hu Khaeng Kap Lai Phak - Gebakken tofu met broccoli en bamboeshoots
- Ayam Ati Buncis
- Tom Yum Taleh - pittige vissoep
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Dendeng Kecap - dun gesneden gebakken rundvlees met pepers
- Base wangenan - Balinese basis boemboe
- Pepes ayam merah - pittig gekruide gestoomde kip
- Sambal binjai / wani
- Bebotok Daging 2
Khao Paad II


Khao Paad II
benodigheden
2 eetl gedroogde garnalen
200 gr pandanrijst
2 eieren
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 eetl trassie/garnalenpasta
4 eetl olie
3 eetl lichte sojasaus
2 fijngesneden lente-uitjes (optioneel)
2 fijngesneden rode pepers, (optioneel)
1 eetl fijngesneden koriander
1 eetl vissaus (Nam Pla)
1 fijngesneden ui
bereiding
Kook als eerste stap de rijst gaar en laat dit goed afkoelen. Laat in de tussentijd de gedroogde garnalen 30 minuten in warm tot heet water weken. Klop vervolgens de eieren met de koriander en de vissaus los en bak van het gevormde eimengsel een omelet. Rol vervolgens de gebakken omelet op en snijd de omelet dan in repen c.q. dunne reepjes.
Bak de gesneden ui en knoflook met de trassie 5 minuten zacht in een wok/wadjan in 2 eetlepels olie. Voeg dan de (uitgelekte en geweekte) garnalen meet de afgekoelde rijst toe en bak dit al omscheppend op hoog vuur 5 minuten. Op smaak brengen smaak met sojasaus en garneren met lente-ui, pepersnippers en omeletre
benodigheden
2 eetl gedroogde garnalen
200 gr pandanrijst
2 eieren
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 eetl trassie/garnalenpasta
4 eetl olie
3 eetl lichte sojasaus
2 fijngesneden lente-uitjes (optioneel)
2 fijngesneden rode pepers, (optioneel)
1 eetl fijngesneden koriander
1 eetl vissaus (Nam Pla)
1 fijngesneden ui
bereiding
Kook als eerste stap de rijst gaar en laat dit goed afkoelen. Laat in de tussentijd de gedroogde garnalen 30 minuten in warm tot heet water weken. Klop vervolgens de eieren met de koriander en de vissaus los en bak van het gevormde eimengsel een omelet. Rol vervolgens de gebakken omelet op en snijd de omelet dan in repen c.q. dunne reepjes.
Bak de gesneden ui en knoflook met de trassie 5 minuten zacht in een wok/wadjan in 2 eetlepels olie. Voeg dan de (uitgelekte en geweekte) garnalen meet de afgekoelde rijst toe en bak dit al omscheppend op hoog vuur 5 minuten. Op smaak brengen smaak met sojasaus en garneren met lente-ui, pepersnippers en omeletre
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.