benodigheden
2 eetl gedroogde garnalen
200 gr pandanrijst
2 eieren
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 eetl trassie/garnalenpasta
4 eetl olie
3 eetl lichte sojasaus
2 fijngesneden lente-uitjes (optioneel)
2 fijngesneden rode pepers, (optioneel)
1 eetl fijngesneden koriander
1 eetl vissaus (Nam Pla)
1 fijngesneden ui
bereiding
Kook als eerste stap de rijst gaar en laat dit goed afkoelen. Laat in de tussentijd de gedroogde garnalen 30 minuten in warm tot heet water weken. Klop vervolgens de eieren met de koriander en de vissaus los en bak van het gevormde eimengsel een omelet. Rol vervolgens de gebakken omelet op en snijd de omelet dan in repen c.q. dunne reepjes.
Bak de gesneden ui en knoflook met de trassie 5 minuten zacht in een wok/wadjan in 2 eetlepels olie. Voeg dan de (uitgelekte en geweekte) garnalen meet de afgekoelde rijst toe en bak dit al omscheppend op hoog vuur 5 minuten. Op smaak brengen smaak met sojasaus en garneren met lente-ui, pepersnippers en omeletre