gebakken rijst met garnalen
ingrediënten:
300 gr rijst
250 gr grote garnalen
50 ml olie
50 ml garnalensaus
garnering:
partjes tomaat
schijfjes komkommer
garnalensaus:
4 teentjes knoflook
6 groene rawits
25 gr trassi
50 ml vissaus (nam pla)
50 ml limesaus
Bereiding:
Pel de garnalen maar laat wel de staarten aan de garnalen zitten. Stoom de rijst gaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de garnalen totdat deze gaan krullen. Duurt ongeveer 3 minuten. Schep dan de garnalen uit de olie en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Meng vervolgens de garanalen saus met de olie en voeg dan de gestoomd rijst toe en bak dit onder voortdurend omscheppen voor 2 minuten.
Schep de rijst op en garneer deze met de gebakken garnalen en de partjes tomaat en komkommer.
bereiding garnalensaus:
Wrijf of maal eerst de trassi, de knoflook en de rawits fijn tot een boemboe (pasta) Meng de boemboe dan met de vissaus en de limesaus tot een saus.