zoeken
Recente reacties

8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ayam Panggang Klaten 2 - geroosterde gestoofde kip
- Siu Yuk 燒肉 - Chinees varkensgebraad
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Piloos - aardappelballetjes
- Pad Kee Mao - dronken kip
- Rendang Daging Minangkabau - rendang van rundvlees uit Padang
- Gule Bagar - Gestoofde lamsbout
- Pindang Kuning
- Tumis Labu Siam Dengan Udang - Gebakken chayote met garnalen
- Jagung katemak - Pap van maïs, bonen met groenten
Khao Paad Naam Prig - gebakken rijst met garnalen


Khao Paad Naam Prig
gebakken rijst met garnalen
ingrediënten:
300 gr rijst
250 gr grote garnalen
50 ml olie
50 ml garnalensaus
garnering:
partjes tomaat
schijfjes komkommer
garnalensaus:
4 teentjes knoflook
6 groene rawits
25 gr trassi
50 ml vissaus (nam pla)
50 ml limesaus
Bereiding:
Pel de garnalen maar laat wel de staarten aan de garnalen zitten. Stoom de rijst gaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de garnalen totdat deze gaan krullen. Duurt ongeveer 3 minuten. Schep dan de garnalen uit de olie en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Meng vervolgens de garanalen saus met de olie en voeg dan de gestoomd rijst toe en bak dit onder voortdurend omscheppen voor 2 minuten.
Schep de rijst op en garneer deze met de gebakken garnalen en de partjes tomaat en komkommer.
bereiding garnalensaus:
Wrijf of maal eerst de trassi, de knoflook en de rawits fijn tot een boemboe (pasta) Meng de boemboe dan met de vissaus en de limesaus tot een saus.
gebakken rijst met garnalen
ingrediënten:
300 gr rijst
250 gr grote garnalen
50 ml olie
50 ml garnalensaus
garnering:
partjes tomaat
schijfjes komkommer
garnalensaus:
4 teentjes knoflook
6 groene rawits
25 gr trassi
50 ml vissaus (nam pla)
50 ml limesaus
Bereiding:
Pel de garnalen maar laat wel de staarten aan de garnalen zitten. Stoom de rijst gaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de garnalen totdat deze gaan krullen. Duurt ongeveer 3 minuten. Schep dan de garnalen uit de olie en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Meng vervolgens de garanalen saus met de olie en voeg dan de gestoomd rijst toe en bak dit onder voortdurend omscheppen voor 2 minuten.
Schep de rijst op en garneer deze met de gebakken garnalen en de partjes tomaat en komkommer.
bereiding garnalensaus:
Wrijf of maal eerst de trassi, de knoflook en de rawits fijn tot een boemboe (pasta) Meng de boemboe dan met de vissaus en de limesaus tot een saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.