Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Khao Paad Naam Prig - gebakken rijst met garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Khao Paad Naam Prig
gebakken rijst met garnalen
ingrediënten:
300 gr rijst
250 gr grote garnalen
50 ml olie
50 ml garnalensaus

garnering:
partjes tomaat
schijfjes komkommer

garnalensaus:
4 teentjes knoflook
6 groene rawits
25 gr trassi
50 ml vissaus (nam pla)
50 ml limesaus

Bereiding:
Pel de garnalen maar laat wel de staarten aan de garnalen zitten. Stoom de rijst gaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de garnalen totdat deze gaan krullen. Duurt ongeveer 3 minuten. Schep dan de garnalen uit de olie en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Meng vervolgens de garanalen saus met de olie en voeg dan de gestoomd rijst toe en bak dit onder voortdurend omscheppen voor 2 minuten.
Schep de rijst op en garneer deze met de gebakken garnalen en de partjes tomaat en komkommer.

bereiding garnalensaus:
Wrijf of maal eerst de trassi, de knoflook en de rawits fijn tot een boemboe (pasta) Meng de boemboe dan met de vissaus en de limesaus tot een saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41231201