zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Cah Tauge - roerbak van pittige tauge
- Sayur kim-loh - paddestoelensoep
- Gang Massaman Mu - gele varkenscurry
- Ikan Cuka 3
- Sambal Kol
- Pho-Pbia - Thaise loempia's
- Nasi Lengko - gebakken rijst met tahu en tempe in pindasaus uit Ciribon
- Buntut Asam Padeh - ossenstaart in een frisse pittige saus
- Tinaransay - menadonees varkenvlees met gember
- Daging Bumbu Rujak - pittig gekruid rundvlees
Khao Pad Goong Sai Khai - gebakken rijst met garmalen en ei


Khao Pad Goong Sai Khai
gebakken rijst met garmalen en ei
Ingrediënten:
300 gr rijst
500 ml water
6 tijgergarnalen
2 eieren
1 ui
1 theel palmsuiker
3 eetl kecap asin
2 eetl ketchup
2 theel peper
olie
garnering:
3 kleine komkommers
6 lente uitjes
4 takjes koriander
1 rode lombok
2 limoenen
Bereiding;
Stoom de rijst met het gaar gaar. Snijd de ui in plkajes. Pel de garnalen en snijd deze doormidden. Snijd de komkommer in plakjes en de lombok in dunne reepjes. Pluk de blaadjes koriander van de takjesen hak deze grof. Snijd de lenteui in dunne ringetjes en de limoenen in partjes.
Verhit in een wok de olie en fruit de ui voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen, de palmsuiker, de kecap en de ketchup toe. Dan de rijst toevoegen en bak deze. Verhit in een koekepan 1 eetl olie en bak hierin de eieren onder voortduren roeren. meng het ei door de rijst en sprenkel de peper erdoor.
Schep de rijst op borden en besprenkel het met de koriander, de lentui en lombok en garneer het met de komkommer en de limoen partjes.
gebakken rijst met garmalen en ei
Ingrediënten:
300 gr rijst
500 ml water
6 tijgergarnalen
2 eieren
1 ui
1 theel palmsuiker
3 eetl kecap asin
2 eetl ketchup
2 theel peper
olie
garnering:
3 kleine komkommers
6 lente uitjes
4 takjes koriander
1 rode lombok
2 limoenen
Bereiding;
Stoom de rijst met het gaar gaar. Snijd de ui in plkajes. Pel de garnalen en snijd deze doormidden. Snijd de komkommer in plakjes en de lombok in dunne reepjes. Pluk de blaadjes koriander van de takjesen hak deze grof. Snijd de lenteui in dunne ringetjes en de limoenen in partjes.
Verhit in een wok de olie en fruit de ui voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen, de palmsuiker, de kecap en de ketchup toe. Dan de rijst toevoegen en bak deze. Verhit in een koekepan 1 eetl olie en bak hierin de eieren onder voortduren roeren. meng het ei door de rijst en sprenkel de peper erdoor.
Schep de rijst op borden en besprenkel het met de koriander, de lentui en lombok en garneer het met de komkommer en de limoen partjes.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.