banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 22 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Khao Pad Goong Sai Khai
gebakken rijst met garmalen en ei

Ingrediënten:
300 gr rijst
500 ml water
6 tijgergarnalen
2 eieren
1 ui
1 theel palmsuiker
3 eetl kecap asin
2 eetl ketchup
2 theel peper
olie

garnering:
3 kleine komkommers
6 lente uitjes
4 takjes koriander
1 rode lombok
2 limoenen

Bereiding;
Stoom de rijst met het gaar gaar. Snijd de ui in plkajes. Pel de garnalen en snijd deze doormidden. Snijd de komkommer in plakjes en de lombok in dunne reepjes. Pluk de blaadjes koriander van de takjesen hak deze grof. Snijd de lenteui in dunne ringetjes en de limoenen in partjes.
Verhit in een wok de olie en fruit de ui voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen, de palmsuiker, de kecap en de ketchup toe. Dan de rijst toevoegen en bak deze. Verhit in een koekepan 1 eetl olie en bak hierin de eieren onder voortduren roeren. meng het ei door de rijst en sprenkel de peper erdoor.
Schep de rijst op borden en besprenkel het met de koriander, de lentui en lombok en garneer het met de komkommer en de limoen partjes.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 99 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36253864