Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Khao Pad Goong Sai Khai - gebakken rijst met garmalen en ei

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Khao Pad Goong Sai Khai
gebakken rijst met garmalen en ei

Ingrediënten:
300 gr rijst
500 ml water
6 tijgergarnalen
2 eieren
1 ui
1 theel palmsuiker
3 eetl kecap asin
2 eetl ketchup
2 theel peper
olie

garnering:
3 kleine komkommers
6 lente uitjes
4 takjes koriander
1 rode lombok
2 limoenen

Bereiding;
Stoom de rijst met het gaar gaar. Snijd de ui in plkajes. Pel de garnalen en snijd deze doormidden. Snijd de komkommer in plakjes en de lombok in dunne reepjes. Pluk de blaadjes koriander van de takjesen hak deze grof. Snijd de lenteui in dunne ringetjes en de limoenen in partjes.
Verhit in een wok de olie en fruit de ui voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen, de palmsuiker, de kecap en de ketchup toe. Dan de rijst toevoegen en bak deze. Verhit in een koekepan 1 eetl olie en bak hierin de eieren onder voortduren roeren. meng het ei door de rijst en sprenkel de peper erdoor.
Schep de rijst op borden en besprenkel het met de koriander, de lentui en lombok en garneer het met de komkommer en de limoen partjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 81 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41231032