banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Henk 9 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 20 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 26 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 27 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
Icon Write a comment Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Khao Pad Goong Sai Khai
gebakken rijst met garmalen en ei

Ingrediënten:
300 gr rijst
500 ml water
6 tijgergarnalen
2 eieren
1 ui
1 theel palmsuiker
3 eetl kecap asin
2 eetl ketchup
2 theel peper
olie

garnering:
3 kleine komkommers
6 lente uitjes
4 takjes koriander
1 rode lombok
2 limoenen

Bereiding;
Stoom de rijst met het gaar gaar. Snijd de ui in plkajes. Pel de garnalen en snijd deze doormidden. Snijd de komkommer in plakjes en de lombok in dunne reepjes. Pluk de blaadjes koriander van de takjesen hak deze grof. Snijd de lenteui in dunne ringetjes en de limoenen in partjes.
Verhit in een wok de olie en fruit de ui voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen, de palmsuiker, de kecap en de ketchup toe. Dan de rijst toevoegen en bak deze. Verhit in een koekepan 1 eetl olie en bak hierin de eieren onder voortduren roeren. meng het ei door de rijst en sprenkel de peper erdoor.
Schep de rijst op borden en besprenkel het met de koriander, de lentui en lombok en garneer het met de komkommer en de limoen partjes.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 63 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36465684