Ayam Bumbu Terasi
in kokosmelk gestoofde kip met trassi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 jeruk purut blaadjes
2 cm jahe
2 salam blaadjes
2 cm laos
600 ml kokosmelk
1/2 eetl zout
1/2 theel palmsuiker
1 bosuitje
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1/2 eetl trassi
2 kemiri noten
5-6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 cm kencur
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken en de bosui in schuin gesneden stukjes. Plet de jahe en de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut, de jahe, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Vervolgens de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Schep dan de bosuitje er doorheen en serveer.