Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Bumbu Terasi Gurih - gestoofde kip in een kruidige romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bumbu Terasi Gurih
gestoofde kip in een kruidige romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 jeruk purut blaadjes
2 cm jahe
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
600 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 theel zout
2 theel palmsuiker
1 lente-ui
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
1/2 eetl terasi/trasi bakar
3 kemiri noten
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 cm kencur

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lente-ui in kleine stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe, de laos, de salam en de jeruk purut voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert.
Dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het op laag vuur zachtjes gaar. Schep dan de lente-ui erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 158 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091635