Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam Bumbu Terasi Gurih - gestoofde kip in een kruidige romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bumbu Terasi Gurih
gestoofde kip in een kruidige romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 jeruk purut blaadjes
2 cm jahe
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
600 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 theel zout
2 theel palmsuiker
1 lente-ui
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
1/2 eetl terasi/trasi bakar
3 kemiri noten
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 cm kencur

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lente-ui in kleine stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe, de laos, de salam en de jeruk purut voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert.
Dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het op laag vuur zachtjes gaar. Schep dan de lente-ui erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 83 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41015801